Villivihannes-kasvispata

Superterveellinen kasvispata villivihanneksista ja luomukasviksista.

Kuva: Arto Vuohelainen

Ainekset (4 annosta)

1 pieni luomuparsakaali
½ luomukukkakaali
½ juuriselleriä
3 luomuporkkanaa
1 iso luomusipuli
2–3 valkosipulinkynttä
1 dl tuoretta vuohenputkea hienoksi hakattuna tai ½ dl kuivattua vuohenputkea
noin 5 dl siankärsämöyrttiteetä tai piharatamoyrttiteetä
ruususuolaa
rakuunaa
limepippuria

Valmistus

  • Kuori ja paloittele kasvikset.
  • Silppua vuohenputki tai käytä kuivattua.
  • Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet oliiviöljyssä.
  • Lisää muut kasvikset joukkoon ja kääntele niitä öljyssä.
  • Kaada joukkoon siankärsämöyrttitee, ruususuola, rakuuna ja limepippuria.

  • Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

  • Lisää sen jälkeen tuore tai kuivattu vuohenputki ja keitä vielä reilut 5 minuuttia.

  • Voit lisätä lautasille kasvispadan joukkoon murennettua pehmeää vuohenjuustoa tai lampaanmaitofetaa.