Rasvan maku vapauttaa aivoissa tiettyjä signaaleja, jotka tekevät olon onnelliseksi. Lisäksi aivoissa muodostuu rasvaista syödessä tavallista vähemmän kylläisyydestä kertovaa OEA:ta (oleoyylietanoliamidi), mikä lisää ruuanhimoa entisestään.
Vaihtoehtoja rasvaisille herkuille
- Kourallinen manteleita. Terveellisiä kertatyydyttymättömiä rasvahappoja, E-vitamiinia ja kuitua.
- 20 g tummaa suklaata, jossa vähintään 70 % kaakaota. Flavonoideja sydämen hyväksi.
- 15 g pähkinöitä. Proteiinia, vitamiineja, kivennäisaineita ja terveellisiä rasvahappoja.
- Viipale täysjyvänäkkileipää ja juustoa. Täysjyvää, proteiinia ja kalsiumia. Kum juot vielä teetä palan painikkeeksi, saat antioksidatiivisia katekiineja.