Herkullinen kasviskeitto

Lämmittävä, maukas kasviskeitto.

sunnuntai 22. joulukuuta 2013 teksti KUNTO PLUS

1 annos

  • 100 g kaalia: valkokaalia, lehtikaalia, savoijinkaalia tai kiinankaalia
  • 50 g sipulia
  • 100 g punaisia paprikoita
  • 1 lehtisellerin varsi
  • 10 g inkiväärinjuurta
  • 100 g tuoreita tomaatteja ilman siemeniä tai säilyketomaatteja (jolloin keitosta tulee enemmän tomaattikeiton kaltainen)
  • 1 tl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 1 tl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • Merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
  • 15 g parmesaanijuustoa


Valmistus

  • Suikaloi kaali, paprika ja sipuli ohuiksi suikaleiksi ja pilko lehtiselleri ja inkivääri aivan pieniksi kuutioiksi. Lisää kaikki kattilaan, jossa on ½ litraa vettä ja ½ tl suolaa.
  • Kiehauta keitto ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
  • Lohko tomaatit ja poista siemenet, jolloin jää vain malto ja kuori – tai käytä säilyketomaatteja. Lisää tomaatit keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää öljyt ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Raasta parmesaanijuusto hienoksi ja sekoita keiton joukkoon.
  • Jos otat keittoa mukaan evääksi esimerkiksi töihin, pane juusto pieneen rasiaan ja lisää se keiton päälle vasta lautaselle.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee