Herkullinen kasviskeitto

Lämmittävä, maukas kasviskeitto.

sunnuntai 22. joulukuuta 2013 teksti KUNTO PLUS

1 annos

  • 100 g kaalia: valkokaalia, lehtikaalia, savoijinkaalia tai kiinankaalia
  • 50 g sipulia
  • 100 g punaisia paprikoita
  • 1 lehtisellerin varsi
  • 10 g inkiväärinjuurta
  • 100 g tuoreita tomaatteja ilman siemeniä tai säilyketomaatteja (jolloin keitosta tulee enemmän tomaattikeiton kaltainen)
  • 1 tl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 1 tl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • Merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
  • 15 g parmesaanijuustoa


Valmistus

  • Suikaloi kaali, paprika ja sipuli ohuiksi suikaleiksi ja pilko lehtiselleri ja inkivääri aivan pieniksi kuutioiksi. Lisää kaikki kattilaan, jossa on ½ litraa vettä ja ½ tl suolaa.
  • Kiehauta keitto ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
  • Lohko tomaatit ja poista siemenet, jolloin jää vain malto ja kuori – tai käytä säilyketomaatteja. Lisää tomaatit keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää öljyt ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Raasta parmesaanijuusto hienoksi ja sekoita keiton joukkoon.
  • Jos otat keittoa mukaan evääksi esimerkiksi töihin, pane juusto pieneen rasiaan ja lisää se keiton päälle vasta lautaselle.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee