4 vinkkiä akuuttiin ruuanhimoon

Mitä tehdä, kun huomaat taas suunnistavasi jääkaapille tai haamuavasi keksipakettia vaikka ei pitäisi?

1. Pysähdy ja juo lasi vettä

Tauko tarjoaa tilaisuuden miettiä, mitä oikeastaan tarvitset juuri nyt. Onko sinulla nälkä? Jos on, mene kaapille, etsi jotain painotavoitteitasi edistävää syötävää ja syö se nauttien. Ehkä olet kuitenkin enemmän ahdistunut tai surullinen kuin nälkäinen. Tee siinä tapauksessa jotain itse tunteelle. Älä yritä tukahduttaa sitä syömällä. Lähde ulos, soita kaverille, keitä teetä tai kuuntele musiikkia.

2. Kuvittele mielelläsi tulevaa minääsi

Näe itsesi hoikistuneena. Mieti, mitä tuleva minäsi tekisi tässä tilanteessa. Näe hänet sielusi silmin, ja mieti, oletko hänen kaltaisensa, jos nyt annat periksi ruuanhimolle?

3. Tarkkaile itseäsi

Miltä mahassa oikein tuntuu, kun olet syönyt pussillisen karkkia? Huomaatko, miten karkit tuntuvat mahassa raskaalta ja huonosti sulavalta möykyltä? Entä miltä tuntuu, kun mahassa lilluu puoli litraa mansikkajäätelöä? Tiedät mainiosti, että illalla syöty jäätelö pilaa yöunet. Opettele ennakoimaan tilanteita ja ajattelemaan, miltä lohtusyömisen jälkeen tuntuu, niin syöminen saattaa jäädä.

4. Anna itsellesi mielikuvahali

Kun huomaat kaipaavasi syömistä, kuvittele mielessäsi valkoista kynttilää tai jotain muuta lämmintä ja valoisaa. Kuvittele, että sinua ympäröi kaunis musiikki. Mielikuvaharjoitukset eivät sovi kaikille, mutta monet ovat oppineet tukahduttamaan syömishimonsa hellimällä tai halaamalla itseään henkisesti.