Sauce verte

10 minuuttia
80 kcal

Monipuolinen sauce verte käy yhtä lailla lämpimän ruuan kuin salaatinkin kaveriksi ja myös levitteeksi leivälle.

Sauce verte

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2½ dl maustamatonta skyriä tai rahkaa
  • ½ rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • ½ rkl sitruunamehua
  • ½ valkosipulin kynsi
  • 1⅓ rkl ruohosipulisilppua
  • 1⅓ rkl persiljasilppua (silopersiljaa)
  • 1⅓ rkl tillisilppua
  • 1⅓ rkl basilikasilppua
  • Merisuolaa, mustapippuria myllystä

Valmistus

  • Sekoita skyriin/rahkaan öljy, sitruunamehu, raastettu tai murskattu valkosipuli ja yrtit.
  • Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.

VINKKI Ripottele vihreän kastikkeen pinnalle murskattua viherpippuria ennen tarjollepanoa.

VINKKI Tulisemman kastikkeen saat sekoittamalla siihen vielä vihreää chilipaprikaa.

VINKKI Aasialaisen version saat vaihtamalla basilikan tuoreeseen korianteriin.