Sauce verte

10 minuuttia

Monipuolinen sauce verte käy yhtä lailla lämpimän ruuan kuin salaatinkin kaveriksi ja myös levitteeksi leivälle.

Sauce verte

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2½ dl maustamatonta skyriä tai rahkaa
  • ½ rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • ½ rkl sitruunamehua
  • ½ valkosipulin kynsi
  • 1⅓ rkl ruohosipulisilppua
  • 1⅓ rkl persiljasilppua (silopersiljaa)
  • 1⅓ rkl tillisilppua
  • 1⅓ rkl basilikasilppua
  • Merisuolaa, mustapippuria myllystä

Valmistus

  • Sekoita skyriin/rahkaan öljy, sitruunamehu, raastettu tai murskattu valkosipuli ja yrtit.
  • Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.

VINKKI

  • Ripottele vihreän kastikkeen pinnalle murskattua viherpippuria ennen tarjollepanoa.
  • Tulisemman kastikkeen saat sekoittamalla siihen vielä vihreää chilipaprikaa.
  • Aasialaisen version saat vaihtamalla basilikan tuoreeseen korianteriin.