Terveellisiä reseptejä Sauce vert... Sauce verte 10 minuuttia 80 kcal Monipuolinen sauce verte käy yhtä lailla lämpimän ruuan kuin salaatinkin kaveriksi ja myös levitteeksi leivälle. Teksti: KUNTOPLUS 27. tammikuuta 2014 Sauce verte Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 2½ dl maustamatonta skyriä tai rahkaa ½ rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä ½ rkl sitruunamehua ½ valkosipulin kynsi 1⅓ rkl ruohosipulisilppua 1⅓ rkl persiljasilppua (silopersiljaa) 1⅓ rkl tillisilppua 1⅓ rkl basilikasilppua Merisuolaa, mustapippuria myllystä Valmistus Sekoita skyriin/rahkaan öljy, sitruunamehu, raastettu tai murskattu valkosipuli ja yrtit. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. VINKKI Ripottele vihreän kastikkeen pinnalle murskattua viherpippuria ennen tarjollepanoa. Tulisemman kastikkeen saat sekoittamalla siihen vielä vihreää chilipaprikaa. Aasialaisen version saat vaihtamalla basilikan tuoreeseen korianteriin.