Sauce verte

Monipuolinen sauce verte käy yhtä lailla lämpimän ruuan kuin salaatinkin kaveriksi ja myös levitteeksi leivälle.

tiistai 28. tammikuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

3–4 annosta
4 dl maustamatonta skyriä tai rahkaa
1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 valkosipulin kynsi
2 rkl ruohosipulisilppua
2 rkl persiljasilppua (silopersiljaa)
2 rkl tillisilppua
2 rkl basilikasilppua
Merisuolaa, mustapippuria myllystä


  • Sekoita skyriin/rahkaan öljy, sitruunamehu, raastettu tai murskattu valkosipuli ja yrtit.
  • Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.

Vinkki

  • Ripottele vihreän kastikkeen pinnalle murskattua viherpippuria ennen tarjollepanoa.
  • Tulisemman kastikkeen saat sekoittamalla siihen vielä vihreää chilipaprikaa.
  • Aasialaisen version saat vaihtamalla basilikan tuoreeseen korianteriin.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee