Powerbowl – punaista kvinoaa ja paistettua muna

40 minuuttia
423 kcal

Varsinainen voimasalaatti tunnustaa vahvoja värejä.

Voimakulho-buddhabowl, jossa mm. paistettu muna, punajuurihummusta ja punaista kvinoaa

VOIMAKULHO – terveellistä syötävää sateenkaaren väreissä!

Voimakulho – punaista kvinoaa ja paistettua muna

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 dl punaista kvinoaa
  • 2 punajuurta
  • 1 kourallista lehtikaalia – kuvan salaatissa violettia lajiketta
  • 1 kourallista parsakaalia
  • ½ keltaista paprikaa
  • 1 kourallista punajuuren ituja (voi jättää poiskin)
  • 1 sharon-hedelmä
  • 2 munaa
  • 1 tl öljyä pannulle

Punajuurihummus

  • Keitetty punajuuri (kvinoakattilasta)
  • 2 rkl skyriä tai rahkaa
  • 1 tl mascarponejuustoa
  • ¼ luomusitruunan mehu ja kuori
  • 1 tl suolaa

Punajuurihummus

  • Keitetty punajuuri (kvinoakattilasta)
  • 2 rkl skyriä tai rahkaa
  • 1 tl mascarponejuustoa
  • ¼ luomusitruunan mehu ja kuori
  • 1 tl suolaa

Kastike

  • 1 rkl omenasiiderietikkaa
  • 1 tl sinappia
  • 1 veitsenkärjellinen steviaa
  • 1 rkl vettä
  • 1 tl suolaa

Valmistus

  • Pane kattilaan kvinoa ja yksi 4 osaan leikattu punajuuri. Lisää vettä niin, että kvinoa ja punajuuri peittyvät.
  • Keitä 25 min tai kunnes vesi on haihtunut. Ota punajuuri sivuun ja anna sekä punajuuren että kvinoan jäähtyä.
  • Sekoita kastikeainekset ja ravista hyvin.
  • Pilko vihannekset (raasta raaka punajuuri karkeaksi raasteeksi tai tee suikaleita). Annostele 2 kulhoon.
  • Sekoita keitetty punajuuri muiden hummusaineiden kanssa tahnaksi.
  • Paista 2 munaa.
  • Aseta muna salaatin päälle ja lisää hummus.

Edamamepapu-broilerisalaatti

Ainekset

2 annosta

100 g edamamepapuja
1 (keltainen) kesäkurpitsa
½ munakoisoa
1 tl oliiviöljyä
1 rkl timjamia
200 g kirsikkatomaatteja
½ punaista paprikaa
200 g punakaalia
100 g kukkakaalia
1 omena
1 kourallinen ketunleipää, viinisuolaheinää tai rucolaa

Pikapaistetut broilerisuikaleet

200 g broileria
1 rkl soijakastiketta
¼ punaista chiliä
1 valkosipulinkynsi
1 veitsenkärjellinen steviaa

Kastike

40 g cashewpähkinöitä
20 g aurinkokuivattuja tomaatteja
¼ luomusitruunan mehu ja kuori
1 veitsenkärjellinen steviaa
1 veitsenkärjellinen suolaa
3 rkl soijamaitoa

Valmistus

  • Liota cashewpähkinöitä ja aurinkokuivattuja tomaatteja vähintään 20 min.
  • Kaada vesi pois ja laita kaikki kastikeainekset tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi, lisää maito.
  • Leikka munakoiso ohuiksi viipaleiksi, ripottele niille timjamia ja oliiviöljyä, ja paista kuumalla pannulla 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Suikaloi kesäkurpitsa, ja pilko muut kasvikset mieleisiksesi paloiksi.
  • Viipaloi broileri, kääntele viipaleet soijakastike-chili-valkosipuli-steviaseoksessa ja pikapaista vähässä öljyssä yhteensä molemmilta puolilta yhteensä 10 minuuttia.
  • Annostele 2 kulhoon.

Savulohi-kikhernesalaatti

Ainekset

2 annosta

1 fenkoli
2 tuoretta viikunaa
150 g keitettyjä kikherneitä (tölkki- tai pahvipakkausversiotkin käyvät)
1 tl oliiviöljyä
1 veitsenkärjellinen suolaa
½ avokadoa
1 kourallinen sinimailasen ituja
10 g suklaata
2 porkkanaa
1 kourallinen kukkakaalia
100 g savulohta

Kastike

2 rkl sokeritonta maapähkinävoita
4 jalapenoa
1 rkl soijakastiketta
½ appelsiinin kuori ja mehu
1 tl agavesiirappia
2 rkl vettä

Valmistus

  • Sekoita kastikeainekset. Paista keitettyjä kikherneitä pannulla öljyn ja suolan kera 5 min.
  • Pilko vihannekset ja hedelmät ja pane ne 2 kulhoon lohen ja kikherneiden kera.
  • Kaada kastike päälle ja ripottele pinnalle rouhittua suklaata.
  • Voit halutessasi puristaa salaattiin vielä toisenkin appelsiininpuolikkaan mehun.

Pääosissa punainen kvinoa ja paistettu muna

Terveellisiä salaatteja sateenkaaren väreissä!

Ainekset

2 annosta

1 dl punaista kvinoaa
2 punajuurta
1 kourallinen lehtikaalia – kuvan salaatissa violettia lajiketta
1 kourallinen parsakaalia
½ keltaista paprikaa
1 kourallinen punajuuren ituja (voi jättää poiskin)
1 sharon-hedelmä
2 munaa
1 tl öljyä pannulle

Punajuurihummus

Keitetty punajuuri (kvinoakattilasta)
2 rkl skyriä tai rahkaa
1 tl mascarponejuustoa
¼ luomusitruunan mehu ja kuori
1/5 tl suolaa

Kastike

1 rkl omenasiiderietikkaa
1 tl sinappia
1 veitsenkärjellinen steviaa
1 rkl vettä
1/5 tl suolaa

Valmistus

  • Pane kattilaan kvinoa ja yksi 4 osaan leikattu punajuuri. Lisää vettä niin, että kvinoa ja punajuuri peittyvät.
  • Keitä 25 min tai kunnes vesi on haihtunut. Ota punajuuri sivuun ja anna sekä punajuuren että kvinoan jäähtyä.
  • Sekoita kastikeainekset ja ravista hyvin.
  • Pilko vihannekset (raasta raaka punajuuri karkeaksi raasteeksi tai tee suikaleita). Annostele 2 kulhoon.
  • Sekoita keitetty punajuuri muiden hummusaineiden kanssa tahnaksi.
  • Paista 2 munaa.
  • Aseta muna salaatin päälle ja lisää hummus.

Linssi-lehtikaalilastusalaatti

Ainekset

2 annosta

½ pientä hokkaidokurpitsaa, 300 g
1 dl vihreitä linssejä
½ punasipulia
1 raitajuuri
2 kourallista rucolaa
½ verigreippiä
½ granaattiomenan siemenet

Lehtikaalisipsit

3 suurta lehtikaalin lehteä
2 tl oliiviöljyä
1/5 tl suolaa

Tahini-kastike

2 rkl tahinia
1 limetin mehu
1 tl agavesiirappia
1 rkl soijakastiketta
1 rkl vettä
Ripaus chiliä

Valmistus

  • Poista lehtikaalinlehdistä ruodit, ja kääntele lehdet öljyssä ja suolassa.
  • Paahda uunissa 150 asteessa noin 20 minuutia.
  • Sekoita kastike.
  • Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan, anna jäähtyä.
  • Paloittele sillä aikaa muut kasvikset haluamallasi tavalla. Leikkaa greippilohkoista kalvot.

  • Annostele ainekset 2 kulhoon, lisää lehtikaalilastut viimeiseksi, juuri ennen tarjoilua.

  • Nauti tahinikastikkeen kera.

Hyvinvointia koko kesäksi KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Juostessa kuunneltava juoksuohjelma
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

Juuri nyt voit saada KUNTO PLUSsan kaikki palvelut käyttöösi koko kesäksi vain 8,95 eurolla!

TARJOUS: 3 kk 8,95 €


Newsletter background