Powerbowl – punaista kvinoaa ja paistettua muna
Varsinainen voimasalaatti tunnustaa vahvoja värejä.
Varsinainen voimasalaatti tunnustaa vahvoja värejä.
100 g edamamepapuja
1 (keltainen) kesäkurpitsa
½ munakoisoa
1 tl oliiviöljyä
1 rkl timjamia
200 g kirsikkatomaatteja
½ punaista paprikaa
200 g punakaalia
100 g kukkakaalia
1 omena
1 kourallinen ketunleipää, viinisuolaheinää tai rucolaa
Pikapaistetut broilerisuikaleet
200 g broileria
1 rkl soijakastiketta
¼ punaista chiliä
1 valkosipulinkynsi
1 veitsenkärjellinen steviaa
Kastike
40 g cashewpähkinöitä
20 g aurinkokuivattuja tomaatteja
¼ luomusitruunan mehu ja kuori
1 veitsenkärjellinen steviaa
1 veitsenkärjellinen suolaa
3 rkl soijamaitoa
1 fenkoli
2 tuoretta viikunaa
150 g keitettyjä kikherneitä (tölkki- tai pahvipakkausversiotkin käyvät)
1 tl oliiviöljyä
1 veitsenkärjellinen suolaa
½ avokadoa
1 kourallinen sinimailasen ituja
10 g suklaata
2 porkkanaa
1 kourallinen kukkakaalia
100 g savulohta
Kastike
2 rkl sokeritonta maapähkinävoita
4 jalapenoa
1 rkl soijakastiketta
½ appelsiinin kuori ja mehu
1 tl agavesiirappia
2 rkl vettä
1 dl punaista kvinoaa
2 punajuurta
1 kourallinen lehtikaalia – kuvan salaatissa violettia lajiketta
1 kourallinen parsakaalia
½ keltaista paprikaa
1 kourallinen punajuuren ituja (voi jättää poiskin)
1 sharon-hedelmä
2 munaa
1 tl öljyä pannulle
Punajuurihummus
Keitetty punajuuri (kvinoakattilasta)
2 rkl skyriä tai rahkaa
1 tl mascarponejuustoa
¼ luomusitruunan mehu ja kuori
1/5 tl suolaa
Kastike
1 rkl omenasiiderietikkaa
1 tl sinappia
1 veitsenkärjellinen steviaa
1 rkl vettä
1/5 tl suolaa
½ pientä hokkaidokurpitsaa, 300 g
1 dl vihreitä linssejä
½ punasipulia
1 raitajuuri
2 kourallista rucolaa
½ verigreippiä
½ granaattiomenan siemenet
Lehtikaalisipsit
3 suurta lehtikaalin lehteä
2 tl oliiviöljyä
1/5 tl suolaa
Tahini-kastike
2 rkl tahinia
1 limetin mehu
1 tl agavesiirappia
1 rkl soijakastiketta
1 rkl vettä
Ripaus chiliä
Paloittele sillä aikaa muut kasvikset haluamallasi tavalla. Leikkaa greippilohkoista kalvot.
Annostele ainekset 2 kulhoon, lisää lehtikaalilastut viimeiseksi, juuri ennen tarjoilua.