Powerbowl – punaista kvinoaa ja paistettua muna

40 minuuttia
423 kcal

Varsinainen voimasalaatti tunnustaa vahvoja värejä.

Voimakulho-buddhabowl, jossa mm. paistettu muna, punajuurihummusta ja punaista kvinoaa

VOIMAKULHO – terveellistä syötävää sateenkaaren väreissä!

Voimakulho – punaista kvinoaa ja paistettua muna

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 dl punaista kvinoaa
  • 2 punajuurta
  • 1 kourallista lehtikaalia – kuvan salaatissa violettia lajiketta
  • 1 kourallista parsakaalia
  • ½ keltaista paprikaa
  • 1 kourallista punajuuren ituja (voi jättää poiskin)
  • 1 sharon-hedelmä
  • 2 munaa
  • 1 tl öljyä pannulle

Punajuurihummus

  • Keitetty punajuuri (kvinoakattilasta)
  • 2 rkl skyriä tai rahkaa
  • 1 tl mascarponejuustoa
  • ¼ luomusitruunan mehu ja kuori
  • 1 tl suolaa

Punajuurihummus

  • Keitetty punajuuri (kvinoakattilasta)
  • 2 rkl skyriä tai rahkaa
  • 1 tl mascarponejuustoa
  • ¼ luomusitruunan mehu ja kuori
  • 1 tl suolaa

Kastike

  • 1 rkl omenasiiderietikkaa
  • 1 tl sinappia
  • 1 veitsenkärjellinen steviaa
  • 1 rkl vettä
  • 1 tl suolaa

Valmistus

  • Pane kattilaan kvinoa ja yksi 4 osaan leikattu punajuuri. Lisää vettä niin, että kvinoa ja punajuuri peittyvät.
  • Keitä 25 min tai kunnes vesi on haihtunut. Ota punajuuri sivuun ja anna sekä punajuuren että kvinoan jäähtyä.
  • Sekoita kastikeainekset ja ravista hyvin.
  • Pilko vihannekset (raasta raaka punajuuri karkeaksi raasteeksi tai tee suikaleita). Annostele 2 kulhoon.
  • Sekoita keitetty punajuuri muiden hummusaineiden kanssa tahnaksi.
  • Paista 2 munaa.
  • Aseta muna salaatin päälle ja lisää hummus.

Edamamepapu-broilerisalaatti

Ainekset

2 annosta

100 g edamamepapuja
1 (keltainen) kesäkurpitsa
½ munakoisoa
1 tl oliiviöljyä
1 rkl timjamia
200 g kirsikkatomaatteja
½ punaista paprikaa
200 g punakaalia
100 g kukkakaalia
1 omena
1 kourallinen ketunleipää, viinisuolaheinää tai rucolaa

Pikapaistetut broilerisuikaleet

200 g broileria
1 rkl soijakastiketta
¼ punaista chiliä
1 valkosipulinkynsi
1 veitsenkärjellinen steviaa

Kastike

40 g cashewpähkinöitä
20 g aurinkokuivattuja tomaatteja
¼ luomusitruunan mehu ja kuori
1 veitsenkärjellinen steviaa
1 veitsenkärjellinen suolaa
3 rkl soijamaitoa

Valmistus

  • Liota cashewpähkinöitä ja aurinkokuivattuja tomaatteja vähintään 20 min.
  • Kaada vesi pois ja laita kaikki kastikeainekset tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi, lisää maito.
  • Leikka munakoiso ohuiksi viipaleiksi, ripottele niille timjamia ja oliiviöljyä, ja paista kuumalla pannulla 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Suikaloi kesäkurpitsa, ja pilko muut kasvikset mieleisiksesi paloiksi.
  • Viipaloi broileri, kääntele viipaleet soijakastike-chili-valkosipuli-steviaseoksessa ja pikapaista vähässä öljyssä yhteensä molemmilta puolilta yhteensä 10 minuuttia.
  • Annostele 2 kulhoon.

Savulohi-kikhernesalaatti

Ainekset

2 annosta

1 fenkoli
2 tuoretta viikunaa
150 g keitettyjä kikherneitä (tölkki- tai pahvipakkausversiotkin käyvät)
1 tl oliiviöljyä
1 veitsenkärjellinen suolaa
½ avokadoa
1 kourallinen sinimailasen ituja
10 g suklaata
2 porkkanaa
1 kourallinen kukkakaalia
100 g savulohta

Kastike

2 rkl sokeritonta maapähkinävoita
4 jalapenoa
1 rkl soijakastiketta
½ appelsiinin kuori ja mehu
1 tl agavesiirappia
2 rkl vettä

Valmistus

  • Sekoita kastikeainekset. Paista keitettyjä kikherneitä pannulla öljyn ja suolan kera 5 min.
  • Pilko vihannekset ja hedelmät ja pane ne 2 kulhoon lohen ja kikherneiden kera.
  • Kaada kastike päälle ja ripottele pinnalle rouhittua suklaata.
  • Voit halutessasi puristaa salaattiin vielä toisenkin appelsiininpuolikkaan mehun.

Pääosissa punainen kvinoa ja paistettu muna

Terveellisiä salaatteja sateenkaaren väreissä!

Ainekset

2 annosta

1 dl punaista kvinoaa
2 punajuurta
1 kourallinen lehtikaalia – kuvan salaatissa violettia lajiketta
1 kourallinen parsakaalia
½ keltaista paprikaa
1 kourallinen punajuuren ituja (voi jättää poiskin)
1 sharon-hedelmä
2 munaa
1 tl öljyä pannulle

Punajuurihummus

Keitetty punajuuri (kvinoakattilasta)
2 rkl skyriä tai rahkaa
1 tl mascarponejuustoa
¼ luomusitruunan mehu ja kuori
1/5 tl suolaa

Kastike

1 rkl omenasiiderietikkaa
1 tl sinappia
1 veitsenkärjellinen steviaa
1 rkl vettä
1/5 tl suolaa

Valmistus

  • Pane kattilaan kvinoa ja yksi 4 osaan leikattu punajuuri. Lisää vettä niin, että kvinoa ja punajuuri peittyvät.
  • Keitä 25 min tai kunnes vesi on haihtunut. Ota punajuuri sivuun ja anna sekä punajuuren että kvinoan jäähtyä.
  • Sekoita kastikeainekset ja ravista hyvin.
  • Pilko vihannekset (raasta raaka punajuuri karkeaksi raasteeksi tai tee suikaleita). Annostele 2 kulhoon.
  • Sekoita keitetty punajuuri muiden hummusaineiden kanssa tahnaksi.
  • Paista 2 munaa.
  • Aseta muna salaatin päälle ja lisää hummus.

Linssi-lehtikaalilastusalaatti

Ainekset

2 annosta

½ pientä hokkaidokurpitsaa, 300 g
1 dl vihreitä linssejä
½ punasipulia
1 raitajuuri
2 kourallista rucolaa
½ verigreippiä
½ granaattiomenan siemenet

Lehtikaalisipsit

3 suurta lehtikaalin lehteä
2 tl oliiviöljyä
1/5 tl suolaa

Tahini-kastike

2 rkl tahinia
1 limetin mehu
1 tl agavesiirappia
1 rkl soijakastiketta
1 rkl vettä
Ripaus chiliä

Valmistus

  • Poista lehtikaalinlehdistä ruodit, ja kääntele lehdet öljyssä ja suolassa.
  • Paahda uunissa 150 asteessa noin 20 minuutia.
  • Sekoita kastike.
  • Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan, anna jäähtyä.
  • Paloittele sillä aikaa muut kasvikset haluamallasi tavalla. Leikkaa greippilohkoista kalvot.

  • Annostele ainekset 2 kulhoon, lisää lehtikaalilastut viimeiseksi, juuri ennen tarjoilua.

  • Nauti tahinikastikkeen kera.