Broileri-mansikkasalaatti
2 annosta
150 g mansikoita2 rkl pinjansiemeniä
300 g broilerin rintafilettä
2 tl neitsytoliiviöljyä
2 tl voita
merisuolaa
pippuria myllystä
200 g vihreitä papuja
rapsiöljyä
100 g sydänsalaattia
kourallinen basilikaa
½ dl rapsiöljyä
1 rkl sitruunamehua
½ tl akaasiahunajaa
½ tl dijoninsinappia
2 paahdettua ruisleipäviipaletta
Valmistus
- Poista mansikoista kannat ja halkaise ne.
- Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.
- Pilko broileri ja paista voi-oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna jäähtyä.
- Puhdista pavut ja keitä 2 minuuttia vedessä, johon olet lisännyt vähän suolaa ja rapsiöljyä. Kaada vesi pois, anna papujen jäähtyä ja halkaise ne.
- Huuhtele salaatti ja jaa se, pavut, broileri, mansikat, basilika ja pinjansiemenet kahdelle lautaselle. Sekoita kastike ja kaada 2 rkl kastiketta molempien annosten päälle. Tarjoa paahdetun ruisleivän kanssa.
Ravintosisältö/annos
Energiaa 518 kcal
Proteiinia 38,4 g
Rasvaa 25,1 g
Hiilihydraattia 39,5 g
Kuitua 8,9 g