Tee itse herkullinen Sambal Oelek -kastike

30 minuuttia

Sambal-kastiketta saa etnisistä kaupoista, mutta se on helppo tehdä itsekin. Tässä helppo Sambal-chillikastikeohje, joka saattelee sinut itämaiseen makumaailmaan.

Tee itse herkullinen Sambal Oelek -kastike

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 10 pitkää, kuivattua chiliä
  • 1 sipuli karkeaksi silputtuna
  • 10 valkosipulinkynttä
  • 1 tl katkaraputahnaa (aasialaisista kaupoista)
  • ½ dl maapähkinäöljyä
  • 1 dl tamarinditahnaa (aasialaisista kaupoista)
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl palmusokeria ( aasialaisista kaupoista )

Toimi näin:

Liota chilejä lämpimässä vedessä 20 minuuttia. Sekoita tehosekoittimessa tahna sipulista, chilistä, valkosipuleista ja kuivatusta katkaraputahnasta.

*Lisää öljyä, jotta ainekset sekoittuvat hyvin, kunnes tahna on sopivan paksua. Lämmitä loput öljyt vokkipannussa, ja lisää sitten tahna.

Lisää tamarinditahna, suola ja sokeri. Anna kastikkeen kuplia pari minuuttia, ja anna sen sitten jäähtyä perusteellisesti säilyttämällä sitä steriloidussa lasipurkissa jääkaapissa.*