Tee itse herkullinen Sambal Oelek -kastike

30 minuuttia

Sambal-kastiketta saa etnisistä kaupoista, mutta se on helppo tehdä itsekin. Tässä helppo Sambal-chillikastikeohje, joka saattelee sinut itämaiseen makumaailmaan.

Tee itse herkullinen Sambal Oelek -kastike

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 10 pitkää, kuivattua chiliä
  • 1 sipuli karkeaksi silputtuna
  • 10 valkosipulinkynttä
  • 1 tl katkaraputahnaa (aasialaisista kaupoista)
  • ½ dl maapähkinäöljyä
  • 1 dl tamarinditahnaa (aasialaisista kaupoista)
  • 1½ tl suolaa
  • 1 rkl palmusokeria ( aasialaisista kaupoista )

Toimi näin:

  • Liota chilejä lämpimässä vedessä 20 minuuttia. Sekoita tehosekoittimessa tahna sipulista, chilistä, valkosipuleista ja kuivatusta katkaraputahnasta.
  • Lisää öljyä, jotta ainekset sekoittuvat hyvin, kunnes tahna on sopivan paksua. Lämmitä loput öljyt vokkipannussa, ja lisää sitten tahna.
  • Lisää tamarinditahna, suola ja sokeri. Anna kastikkeen kuplia pari minuuttia, ja anna sen sitten jäähtyä perusteellisesti säilyttämällä sitä steriloidussa lasipurkissa jääkaapissa.