Täysjyväriisi-tiikerirapu-mango-avokado-chili-kevätsipulimaki

30 minuuttia

Ylellinen tiikerirapumakirulla

Tiikerirapumaki

Täysjyväriisi-tiikerirapu-mango-avokado-chili-kevätsipulimaki

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 person

  • 8 kuorittua tiikerirapua
  • veitsenkärjellinen tuoretta chilisilppua
  • ½ tl oliiviöljyä paistamiseen
  • 2 norileväarkki
  • 260 g tummaa sushiriisiä keitettynä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa (mirin)
  • 40 g mangoa
  • 40 g avokadoa
  • 10 g kevätsipulisilppua

Valmistus

  • Sekoita riisiviinietikka riisiin. Paista tiikeriravut ja chili oliiviöljyssä. Suorista kypsät ravut, niin ne on helpompi asetella paikalleen. Leikkaa kasvikset ja hedelmät ohuiksi suikaleiksi.
  • Nosta norileväarkki bambualustalle (makisu). Levitä riisi norilevyn pitkälle sivulle jättäen 5 cm yläreunasta tyhjäksi. Pane ravut ja muut ainekset raidaksi keskelle levyn pitkää sivua ja kääri levy rullalle alareunasta alkaen.
  • Pyörittele rulla tiiviksi bambualustan avulla. Kastele viimeiset 5 cm norilevystä vesitipalla. Liimaa käärön sauman kiinni. Anna rullan levätä 10 minuuttia, ja leikkaa se sitten 8 osaan.