Täysjyväriisi-paprika-munakasnigiri

20 minuuttia

Kuitupitoinen munakasnigirisushi ilman kalaa

Sushiin voi käyttää muitakin kuin perinteisiä aineksia.

Täysjyväriisi-paprika-munakasnigiri

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 240 g tummaa sushiriisiä keitettynä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 muna
  • 24 g punainen paprika
  • ripaus suolaa
  • veitsenkärjellinen stevia-makeutusjauhetta
  • tl voita paistamiseen
  • 4 g wasabia
  • ruohosipulin varsia
  • pieni nippu basilikaa
  • 4 rkl mustia seesaminsiemeniä

Valmistus

  • Lisää etikka riisiin.
  • Silppua paprika erittäin hienoksi (teholeikkurilla tms.).
  • Vatkaa paprikasilppuun muna, lisää suola ja stevia.
  • Paista munakas paistinpannussa.
  • Muotoile riisistä neljä soikeaa palleroa, à n. 80 g.
  • Levitä riisille wasabia.
  • Leikkaa munakas neliöiksi ja nosta palat riisipallojen päälle. Ripottele päälle seesaminsiemeniä, koristele basilikalla. Sido riisi ja munakaspalat yhteen ruohosipulilla.