Nauti värikkäitä vitamiiniherkkuja.

Sitruunabroileria ja munakoisoa värikkäin lisukkein

Broileria, munakoisoa sekä pinkkiä greippiä, viikunaa ja keltajuurta kaalisalaatissa.

tiistai 24. helmikuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Sitruunabroileria ja lisukkeita

1 annos

Sitruunabroileri

Broilerin rintafilee (125 g)
1 tl tuoretta rosmariinia
1 tl oliiviöljyä
½ valkosipulin kynttä
Merisuolaa ja mustapippuria myllystä
¼ sitruunaa

Paahdetut munakoisoviipaleet

½ munakoisoa
½ tl tuoretta rosmariinia
1 tl oliiviöljyä
Merisuolaa ja mustapippuria myllystä
Salaatti

¼ verigreippiä
⅛ suippokaalia
1 keltajuuri
½ tuoretta viikunaa

Kastike

2 tl tahinia
¼ luomusitruunan mehu ja kuori
2 rkl vettä
¼ tl suolaa
Ripaus steviaa

Koristeeksi
Seesaminsiemeniä, luomusitruunan raastettu kuori


Valmistus

  • Nuiji broilerinfilee kämmensyrjällä litteäksi.
  • Mausta filee öljyllä, rosmariinilla, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla ja levitä sen päälle ohuita sitruunaviipaleita.
  • Leikkaa munakoiso pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi ja mausta viipaleet öljyllä, rosmariinilla, suolalla ja pippurilla.
  • Kypsennä fileetä ja munakoisoa 175-asteisessa uunissa 15 - 20 minuuttia.
  • Munakoiso on kypsää, kun viipaleet alkavat ruskistua.
  • Sekoita salaatinkastikeainekset ja pilko salaattiainekset suupaloiksi.
  • Asettele lautaselle, lisää kastike ja koristele annos seesaminsiemenillä ja sitruunankuoriraasteella.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee