Sitruunabroileria ja munakoisoa värikkäin lisukkein

30 minuuttia
374 kcal

Broileria, munakoisoa sekä pinkkiä greippiä, viikunaa ja keltajuurta kaalisalaatissa.

Nauti värikkäitä vitamiiniherkkuja.

Sitruunabroileria ja lisukkeita

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

Sitruunabroileri

  • Broilerin rintafilee (125 g)
  • 2 tl tuoretta rosmariinia
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulin kynttä
  • Merisuolaa ja mustapippuria myllystä
  • ½ sitruunaa

Paahdetut munakoisoviipaleet

  • 1 munakoisoa
  • 1 tl tuoretta rosmariinia
  • 2 tl oliiviöljyä
  • Merisuolaa ja mustapippuria myllystä
  • ½ verigreippiä
  • 200 g suippokaalia
  • 2 keltajuuri
  • 1 tuoretta viikunaa

Kastike

  • 4 tl tahinia
  • ½ luomusitruunan mehu ja kuori
  • 4 rkl vettä
  • ½ tl suolaa
  • Ripaus steviaa

Koristeeksi

  • Seesaminsiemeniä, luomusitruunan raastettu kuori

Valmistus

  • Nuiji broilerinfilee kämmensyrjällä litteäksi.

  • Mausta filee öljyllä, rosmariinilla, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla ja levitä sen päälle ohuita sitruunaviipaleita.

  • Leikkaa munakoiso pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi ja mausta viipaleet öljyllä, rosmariinilla, suolalla ja pippurilla.

  • Kypsennä fileetä ja munakoisoa 175-asteisessa uunissa 15 - 20 minuuttia.

  • Munakoiso on kypsää, kun viipaleet alkavat ruskistua.

  • Sekoita salaatinkastikeainekset ja pilko salaattiainekset suupaloiksi.

  • Asettele lautaselle, lisää kastike ja koristele annos seesaminsiemenillä ja sitruunankuoriraasteella.