Suikaloi fenkoli ohuksi viipaleiksi (esim. raastinraudan viipalointiterällä).
Nosta suikaleet pataan odottamaan, pirskottele pinnalle sitruunamehua, öljyä ja ripaus suolaa.
Leikkaa noin 5 cm pitkä pätkä purjon vaaleanvihreästä osasta. Leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Kuori limetistä vihreä kuori ja leikkaa kuori kapeiksi suikaleiksi. Irrota rakuunasta lehdet.
Kasta purjosuikaleet, rakuunanlehdet ja limettisuikaleet veteen, ja levitä ainekset talouspaperille kuivumaan.
Taputtele kala kuivaksi ja poista mahdolliset ruodot. Mausta filee yläpuolelta suolalla, pippurilla ja lakritsijauheella.
Paista kalaa maustetulta puolelta yksi minuutti käännä se ja paista kypsäksi toiselta puolelta.
Kypsennys kestää yhteensä noin 6 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.
Huuhtele fenkolilastut kiehuvalla vedellä, kuumenna ne vielä kiehuviksi ja valuta siivilässä.
Asettele kala fenkolilastujen päälle ja levitä pinnalle purjoseos.
Annos sopii sellaisenaan, mutta jos siitä halutaan pääruoka, käytä enemmän kalaa ja keitä lisäksi (puikula)perunoita.