Raikas lakritsikampela fenkolipedillä

40 minuuttia

Jännttävän rohkea alkuruoka.

Raikas lakritsikampela fenkolipedillä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 kampelafileetä tai muuta vähärasvaista kalaa
  • 1 salaattifenkolia
  • ½ sitruuna
  • ½ rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • ½ purjo
  • ½ limetti
  • 1 rakuunanvartta
  • merisuolaa, vastajauhettua mustapippuria
  • 2 tl lakritsijuurijauhetta
  • kylmäpuristettua oliiviöljyä

Valmistus

  • Suikaloi fenkoli ohuksi viipaleiksi (esim. raastinraudan viipalointiterällä).
  • Nosta suikaleet pataan odottamaan, pirskottele pinnalle sitruunamehua, öljyä ja ripaus suolaa.
  • Leikkaa noin 5 cm pitkä pätkä purjon vaaleanvihreästä osasta. Leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Kuori limetistä vihreä kuori ja leikkaa kuori kapeiksi suikaleiksi. Irrota rakuunasta lehdet.
  • Kasta purjosuikaleet, rakuunanlehdet ja limettisuikaleet veteen, ja levitä ainekset talouspaperille kuivumaan.
  • Taputtele kala kuivaksi ja poista mahdolliset ruodot. Mausta filee yläpuolelta suolalla, pippurilla ja lakritsijauheella.
  • Paista kalaa maustetulta puolelta yksi minuutti käännä se ja paista kypsäksi toiselta puolelta.
  • Kypsennys kestää yhteensä noin 6 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.
  • Huuhtele fenkolilastut kiehuvalla vedellä, kuumenna ne vielä kiehuviksi ja valuta siivilässä.
  • Asettele kala fenkolilastujen päälle ja levitä pinnalle purjoseos.
  • Annos sopii sellaisenaan, mutta jos siitä halutaan pääruoka, käytä enemmän kalaa ja keitä lisäksi (puikula)perunoita.

Newsletter background