Raitajuurisalaatti

25 minuuttia
403 kcal

Naudanfileetä, greippiä, paprikaa ja hillottua inkivääriä raitajuuren kera ja aasialaisin maustein.

Raitajuurisalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Liha

  • 250 g naudan sisäfileetä
  • 1 tl oliiviöljyä paistamiseen
  • Ripaus chilijauhetta
  • 1 valkosipulinkynttä viipaleina
  • Merisuolaa ja mustapippuria

Salaatti

  • 2 raitajuuri
  • ½ punaista paprikaa
  • ½ greippiä
  • ½ limettiä
  • 30 g saksanpähkinöitä
  • Ripaus chilijauhetta
  • 1 tl kookosöljyä paistamiseen
  • 2 kourallista korianteria

Kastike

  • 1 tl soijakastiketta
  • 2 rkl Nam pla -kalakastiketta
  • 2 rkl limettimehua
  • Ripaus steviaa

Lisäksi

  • 30 g inkivääriä
  • 2 dl omenasiideriviinietikkaa
  • 1 tl steviaa

Valmistus

  • Kuumenna öljy paistinpannussa. Paista valkosipulia ja chilillä, suolalla sekä pippurilla maustettua lihaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kypsä. Anna lihan vetäytyä noin 5 minuuttia ennen kuin viipaloit sen.

  • Leikkaa raitajuuri ohuiksi viipaleiksi vihannesleikkurilla. Paloittele muut vihannekset ja greippi.

  • Paahda saksanpähkinät chilillä maustetussa kookosöljyssä paistinpannussa.

  • Leikkaa inkivääri ohuiksi viipaleiksi vihannesleikkurilla. Sekoita viinietikka ja stevia inkiväärin joukkoon. Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään.

  • Annostele salaatti tarjolle.