Punajuurikeitto parmankinkun kera

534 kcal

Vahvan värinen, terveelllinen keitto rapean parmankinkun kera.

Punajuurikeitto parmankinkun kera

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 500 g tuoreita punajuuria
  • 2 viipaletta parmankinkkua
  • (1 dl paksua jogurttia)
  • ½ nippua (silo)persiljaa tai 2 rkl kapriksia
  • 200 g täysjyväleipää

Perusvarastosta:

  • 1 (salotti)sipuli
  • 8 dl lihalientä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl viinietikkaa

Valmistus

Kuori punajuuret ja sipuli. Lohko 2/3 punajuurista ja silppua sipuli. Keitä aineksia lihaliemessä 20 minuuttia. Soseuta teho- tai sauvasekoittimella ja mausta suolalla, pippurilla ja etikalla. Paahda kinkkuviipaleita 200-asteissa uunissa 5-7 minuuttia. Raasta loput punajuuret ja kääntele raastetta suolalla maustetussa etikkatilkassa. Annostele keitto lautasille, ja koristele annokset punajuuriraasteella, jogurtilla ja kinkulla sekä persiljalla tai kapriksilla. Tarjoa lisukkeeksi leipää.

Terveysbonus

Punajuuren ja persiljan antioksidantit vahvistavat vastustuskykyä.