Punajuurikeitto parmankinkun kera
2 annosta
500 g tuoreita punajuuria
2 viipaletta parmankinkkua
(1 dl paksua jogurttia)
½ nippua (silo)persiljaa tai 2 rkl kapriksia
200 g täysjyväleipää
Perusvarastosta:
1 (salotti)sipuli
8 dl lihalientä
suolaa
mustapippuria
1 rkl viinietikkaa
Valmistus
Kuori punajuuret ja sipuli. Lohko 2/3 punajuurista ja silppua sipuli. Keitä aineksia lihaliemessä 20 minuuttia. Soseuta teho- tai sauvasekoittimella ja mausta suolalla, pippurilla ja etikalla. Paahda kinkkuviipaleita 200-asteissa uunissa 5-7 minuuttia. Raasta loput punajuuret ja kääntele raastetta suolalla maustetussa etikkatilkassa. Annostele keitto lautasille, ja koristele annokset punajuuriraasteella, jogurtilla ja kinkulla sekä persiljalla tai kapriksilla. Tarjoa lisukkeeksi leipää.
Terveysbonus
Punajuuren ja persiljan antioksidantit vahvistavat vastustuskykyä.
ravintosisältö/annos
Energiaa: 534 kcal
Proteiinia: 21,9 g
Rasvaa: 11,9 g
Kuitua: 11,8 g