Punajuurikeitto parmankinkun kera

Vahvan värinen, terveelllinen keitto rapean parmankinkun kera.

tiistai 5. tammikuuta 2010 teksti KUNTOPLUS

Punajuurikeitto parmankinkun kera

2 annosta

AINEKSET

500 g tuoreita punajuuria

2 viipaletta parmankinkkua

(1 dl paksua jogurttia)

½ nippua (silo)persiljaa tai 2 rkl kapriksia

200 g täysjyväleipää

Perusvarastosta:

1 (salotti)sipuli

8 dl lihalientä

suolaa

mustapippuria

1 rkl viinietikkaa

Valmistus

Kuori punajuuret ja sipuli. Lohko 2/3 punajuurista ja silppua sipuli. Keitä aineksia lihaliemessä 20 minuuttia. Soseuta teho- tai sauvasekoittimella ja mausta suolalla, pippurilla ja etikalla. Paahda kinkkuviipaleita 200-asteissa uunissa 5-7 minuuttia. Raasta loput punajuuret ja kääntele raastetta suolalla maustetussa etikkatilkassa. Annostele keitto lautasille, ja koristele annokset punajuuriraasteella, jogurtilla ja kinkulla sekä persiljalla tai kapriksilla. Tarjoa lisukkeeksi leipää.

Terveysbonus

Punajuuren ja persiljan antioksidantit vahvistavat vastustuskykyä.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 534 kcal

Proteiinia: 21,9 g

Rasvaa: 11,9 g

Kuitua: 11,8 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee