Porkkanakeitto papujen kera

Karoteenia ja kuituja

tiistai 8. marraskuuta 2011 teksti KUNTOPLUS

Porkkanakeitto papujen kera

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 15 minuuttia

Aika yhteensä: 25 minuuttia

AINEKSET

Ruokakomeron perusvaraston lisäksi tarvitset:

500 g porkkanoita

150 g leikkopapuja

(1 dl paksua jogurttia)

200 g täysjyväleipää

Perusvarastosta:

1 (salotti)sipuli

suolaa ja mustapippuria

8 dl kasvislientä

Valmistus:

Kuori porkkanat ja sipuli. Pilko sipulit karkeaksi silpuksi ja raasta porkkanat karkealla terällä. Keitä pehmeäksi kasvisliemessä (10-15 minuuttia). Soseuta keitto sauva- tai tehosekoittimella ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna keitto uudestaan kiehuvaksi.

Leikkaa pavut vinottain ja ryöppää niitä 3 minuuttia. Annostele keitto, pavut (ja jogurtti) lautasille ja tarjoa keitto kuumana täysjyväleivän kera.

Terveysbonus
Raikkaan keiton terveysvaltti on porkkanoista saatava vastuskykyä vahvistava karoteeni. Lisäksi keitto sisältää runsaasti kuitua, joka pitää ruuansulatuksen teräkunnossa.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 494 kcal

Proteiinia: 17,6 g

Rasvaa: 11 g

Hiilihydraattia: 88,1 g

Kuitua: 15,2 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee