Porkkanakeitto papujen kera

25 minuuttia
494 kcal

Karoteenia ja kuituja

Porkkanakeitto papujen kera

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Ruokakomeron perusvaraston lisäksi tarvitset:

  • 500 g porkkanoita
  • 150 g leikkopapuja
  • (1 dl paksua jogurttia)
  • 200 g täysjyväleipää

Perusvarastosta:

  • 1 (salotti)sipuli
  • suolaa ja mustapippuria
  • 8 dl kasvislientä

Valmistus:

Kuori porkkanat ja sipuli. Pilko sipulit karkeaksi silpuksi ja raasta porkkanat karkealla terällä. Keitä pehmeäksi kasvisliemessä (10-15 minuuttia). Soseuta keitto sauva- tai tehosekoittimella ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna keitto uudestaan kiehuvaksi.

Leikkaa pavut vinottain ja ryöppää niitä 3 minuuttia. Annostele keitto, pavut (ja jogurtti) lautasille ja tarjoa keitto kuumana täysjyväleivän kera.

Terveysbonus Raikkaan keiton terveysvaltti on porkkanoista saatava vastuskykyä vahvistava karoteeni. Lisäksi keitto sisältää runsaasti kuitua, joka pitää ruuansulatuksen teräkunnossa.