Porkkanakeitto papujen kera

Karoteenia ja kuituja

tiistai 8. marraskuuta 2011 teksti KUNTOPLUS

Ruokakomeron perusvaraston lisäksi tarvitset:

500 g porkkanoita
150 g leikkopapuja
(1 dl paksua jogurttia)
200 g täysjyväleipää

Perusvarastosta:

1 (salotti)sipuli
suolaa ja mustapippuria
8 dl kasvislientä


Valmistus:
Kuori porkkanat ja sipuli. Pilko sipulit karkeaksi silpuksi ja raasta porkkanat karkealla terällä. Keitä pehmeäksi kasvisliemessä (10-15 minuuttia). Soseuta keitto sauva- tai tehosekoittimella ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna keitto uudestaan kiehuvaksi.

Leikkaa pavut vinottain ja ryöppää niitä 3 minuuttia. Annostele keitto, pavut (ja jogurtti) lautasille ja tarjoa keitto kuumana täysjyväleivän kera.

Terveysbonus

Raikkaan keiton terveysvaltti on porkkanoista saatava vastuskykyä vahvistava karoteeni. Lisäksi keitto sisältää runsaasti kuitua, joka pitää ruuansulatuksen teräkunnossa.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee