- Keitä 40 grammaa linssejä puolet pakkauksessa annetusta keittoajasta. Sekoita linssit, jauheliha ja sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Pyöritä pieniä lihapullia kiehuvaan veteen. Kypsennä 10 minuuttia juuri ja juuri kiehuvassa vedessä
- Kuullota sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä kattilassa. Lisää porkkanakuutiot ja sekoita hyvin.
- Huuhtele toiset 40 g linssejä ja lisää ne kattilaan yhdessä inkiväärin kanssa. Sekoita hyvin. Kaada päälle kasvisliemi ja tomaattipyree ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.
- Jauha keitto niin, että siinä on vielä suutuntumaa jäljellä, lisää rapsiöljy ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Jaa keitto lautasille, lisää lihapullat ja vesikrassi. Tarjoa keiton kanssa viipale täysjyväleipää.
Lihapullia varastoon
Tee iso annos lihapullia, pakasta osa ja tarjoa myöhemmin pastan ja hyvän tomaattikastikkeen kanssa.