Porkkana-linssikeittoa ja lihapullia

30 minuuttia
645 kcal

Helppo ja terveellinen ateria puolessa tunnissa!

Porkkanakeittoa ja lihapullia syvällä lautasella

Porkkana-linssikeittoa ja lihapullia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 100 g punaisia linssejä
  • 150 g paistijauhelihaa, jossa enintään 10 % rasvaa
  • 4 tl hienonnettua sipulia
  • merisuolaa
  • pippuria myllystä
  • 2 puristettua valkosipulinkynttä
  • 2 rkl hienonnettua sipulia
  • 2 tl neitsytoliiviöljyä
  • 300 g porkkanaa kuutioina
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 8 dl kasvislientä
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 4 tl rapsiöljyä
  • 1 sitruuna
  • 2 kourallista vesikrassia

Lisäksi

  • 2 viipaletta täysjyväleipää

Valmistus

  • Keitä 50 grammaa linssejä puolet pakkauksessa annetusta keittoajasta. Sekoita linssit, jauheliha ja sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Pyöritä pieniä lihapullia kiehuvaan veteen. Kypsennä 10 minuuttia juuri ja juuri kiehuvassa vedessä

  • Kuullota sipuli ja valkosipuli oliivi­öljyssä kattilassa. Lisää porkkanakuutiot ja sekoita hyvin.

  • Huuhtele toiset 50 g linssejä ja lisää ne kattilaan yhdessä inkiväärin kanssa. Sekoita hyvin. Kaada päälle kasvisliemi ja tomaattipyree ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.

  • Jauha keitto niin, että siinä on vielä suutuntumaa jäljellä, lisää rapsiöljy ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Jaa keitto lautasille, lisää lihapullat ja vesikrassi. Tarjoa keiton kanssa viipale täysjyväleipää.


Lihapullia varastoon

Tee iso annos lihapullia, pakasta osa ja tarjoa myöhemmin pastan ja hyvän tomaattikastikkeen kanssa.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 645 kcal
Proteiinia 38,1 g
Rasvaa 20,4 g
Hiilihydraattia 83,4 g
Kuitua 12,4 g