Pihvi ja bearnaisekastike

40 minuuttia
538 kcal

Kevennetty ja tavallista täyttävämpi versio pihvistä bearnaisekastikkeen kera.

Pihvi ja bearnaisekastike

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 250 g naudan sisäfileetä
  • 300 g mukulaselleriä
  • 200 g perunoita
  • suolaa ja pippuria
  • 2 tl oliiviöljyä
  • hienonnettuja tuoreita yrttejä

Kastike

  • 2 dl rasvatonta maitoa
  • 14 tl vehnäjauhoja
  • 2 keltuainen
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 rkl hienonnettua salottisipulia
  • 20 g sulatettua voita
  • suolaa ja pippuria
  • 6 rkl hienonnettua tuoretta rakuunaa

Valmistus

Kuori mukulaselleri ja perunat ja leikkaa ne tangoiksi. Levitä tangot leivinpaperin päälle pellille ja mausta ne suolalla sekä pippurilla. Paista 210-asteisessa uunissa 20–25 min. Ripottele yrtit joukkoon paistamisen puolivälissä.

Sekoita maito ja jauhot keskenään. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä 3 min koko ajan sekoittaen. Vatkaa keltuainen, sitruunamehu, salottisipuli sekä voi kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja rakuunalla.

Paista pihviä parilapannussa 2–3 min molemmilta puolilta. Mausta pihvi suolalla sekä pippurilla. Annostele pihvi ja juurekset lautaselle ja kaada kastike päälle.