Luumupossu

Päivällinen

tiistai 6. syyskuuta 2011 teksti KUNTO PLUS

2 annosta

2 porsaanmedaljonkia (n. 150 g kpl) rasvattomasta fileestä
120 g vihreitä linssejä
300 g violetteja tai punaisia luumuja
4 porkkanaa
5 timjaminoksaa


Perusvarastosta

oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
1 salottisipuli


Valmistus
Mausta medaljongit suolalla ja anna niiden vetäytyä sen aikaa, kun valmistat muun ruoan.

Keitä linssejä miedosti suolatussa vedessä 15 - 20 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Puolita luumut ja poista kivet. Kuori ja suikaloi porkkanat. Kuori ja silppua sipuli.

Kaada korkeareunaiseen paistinpannuun 1 tl öljyä ja kuullota sipuleja ja porkkanasuikaleita kohtuullisella lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehutilkalla ja lisää joukkoon timjaminoksat. Lisää luumut ja kuumenna 3 minuuttia.

Paista possumedaljonkeja kuumalla pannulla 2 minuuttia kummaltakin puolelta ja lisää ne pannuun.

Tarjoa linssien kera.

Terveysbonus

Ruuassa on todella runsaasti A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia sekä runsaasti rautaa.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee