Luumupossu

30 minuuttia
538 kcal

Päivällinen

Luumupossu

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 porsaanmedaljonkia (n. 150 g kpl) rasvattomasta fileestä
  • 120 g vihreitä linssejä
  • 300 g violetteja tai punaisia luumuja
  • 4 porkkanaa
  • 5 timjaminoksaa

Perusvarastosta

  • oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 salottisipuli

Valmistus

Mausta medaljongit suolalla ja anna niiden vetäytyä sen aikaa, kun valmistat muun ruoan.

Keitä linssejä miedosti suolatussa vedessä 15 - 20 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Puolita luumut ja poista kivet. Kuori ja suikaloi porkkanat. Kuori ja silppua sipuli.

Kaada korkeareunaiseen paistinpannuun 1 tl öljyä ja kuullota sipuleja ja porkkanasuikaleita kohtuullisella lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehutilkalla ja lisää joukkoon timjaminoksat. Lisää luumut ja kuumenna 3 minuuttia.

Paista possumedaljonkeja kuumalla pannulla 2 minuuttia kummaltakin puolelta ja lisää ne pannuun.

Tarjoa linssien kera.

Terveysbonus

Ruuassa on todella runsaasti A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia sekä runsaasti rautaa.


Newsletter background