Luumupossu

Päivällinen

tiistai 6. syyskuuta 2011 teksti KUNTOPLUS

Luumupossu

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

2 porsaanmedaljonkia (n. 150 g kpl) rasvattomasta fileestä

120 g vihreitä linssejä

300 g violetteja tai punaisia luumuja

4 porkkanaa

5 timjaminoksaa

Perusvarastosta

oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria

1 salottisipuli

Valmistus

Mausta medaljongit suolalla ja anna niiden vetäytyä sen aikaa, kun valmistat muun ruoan.

Keitä linssejä miedosti suolatussa vedessä 15 - 20 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Puolita luumut ja poista kivet. Kuori ja suikaloi porkkanat. Kuori ja silppua sipuli.

Kaada korkeareunaiseen paistinpannuun 1 tl öljyä ja kuullota sipuleja ja porkkanasuikaleita kohtuullisella lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehutilkalla ja lisää joukkoon timjaminoksat. Lisää luumut ja kuumenna 3 minuuttia.

Paista possumedaljonkeja kuumalla pannulla 2 minuuttia kummaltakin puolelta ja lisää ne pannuun.

Tarjoa linssien kera.

Terveysbonus

Ruuassa on todella runsaasti A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia sekä runsaasti rautaa.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 538 kcal

Proteiinia: 47,6 g

Rasvaa: 11,8 g

Kuitua: 11,6 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee