Lohi-kookoskeitto

35 minuuttia
660 kcal

Herkullisen mausteinen keitto lämmittää ja hellii makuhermoja.

kookoskeitto

Lohi-kookoskeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle

  • ¼ sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ vihreää chiliä
  • ½ sitruunaruohon varsi
  • ½ tl neitsytoliiviöljyä
  • ½ tl kurkumaa
  • 20 g raastettua inkivääriä
  • 1 limetin kuori ja mehu
  • 1½ rkl kalakastiketta
  • 1 tl chilikastiketta
  • 1 rkl sokeria
  • ½ l kasvislientä
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 300 g lohta
  • 125 g herkkusieniä
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Koristeeksi

  • punaista ja vihreää chiliä viipaleina
  • tuoretta korianteria

Lisäkkeeksi

  • 100 g keitettyä riisiä

Lohi-kookoskeiton valmistus

  • Hienonna sipuli ja valko­sipuli.

  • Poista siemenet ja silppua chili.

  • Poista sitruunaruohosta uloin kerros ja viipaloi varsi ohuiksi viipaleiksi.

  • Kuullota sipulit öljyssä kattilassa.

  • Lisää chili, sitruunaruoho, kurkuma ja inkivääri ja paista vielä 1 minuutti.

  • Pese limetti ja raasta kuoren vihreä osa hienoksi raasteeksi.

  • Purista mehu.

  • Lisää kattilaan limetin kuori ja mehu, kalakastike, chilikastike ja sokeri.

  • Kuutioi lohi.

  • Lisää kasvisliemi ja kookos­maito.

  • Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.

  • Lisää lohikuutiot, kuumenna kiehuvaksi ja keitä vielä 5 minuuttia.

  • Puhdista ja lohko herkkusienet.

  • Lisää lohkot keittoon, kuumenna ja keitä vielä 2 minuuttia.

  • Mausta keitto suolalla ja pippurilla.

  • Viimeistele keitto chiliviipaleilla ja korianterisilpulla.

  • Tarjoa lisäksi keitettyä täysjyväriisiä.

LUE MYÖS: Täydellinen uunilohi – paisto-opas ja 15 herkullista uunilohireseptiä