Lämmin pintopapusalaatti

25 minuuttia
617 kcal

Pavuissa on runsaasti lihasten rakennusaineeksi tarvittavaa proteiinia sekä vitamiineja, kivennäisaineita ja muita vastustuskykyä vahvistavia aineita.

Lämmin pintopapusalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle

2 hengelle

  • 200 g pintopapuja eli borlottipapuja
  • 1 salaattisikuri eli endiivi
  • 1 sitruuna
  • 2 punasipulia
  • 100 g spelttisuurimoita
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa suolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Jos löydät hauskanvärisiä pinto- eli borlottipapuja tuoreena paloissa, voit palkojen silpimisen sijasta paloitella palot. Keitä tuoreita papuja 8 min suolalla maustetussa vedessä. Säilöttyjä papuja ei tarvitse keittää. Jos lähdet kuivista pavuista, liota niitä yön yli.
  • Leikkaa sipulit ohuiksi lohkoiksi ja kuullota niitä ja papuja öljyssä.
  • Lisää pannuun perattu, 4 osaan leikattu endiivi eli salaattisikuri ja pirskottele pinnalle sitruunamehua. Anna kypsyä kannen alla miedolla lämmöllä 10 min. Mausta hunajalla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla, ja kääntele joukkoon spelttisuurimot.

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä


Newsletter background