Pavuissa on runsaasti lihasten rakennusaineeksi tarvittavaa proteiinia sekä vitamiineja, kivennäisaineita ja muita vastustuskykyä vahvistavia aineita.

Lämmin pintopapusalaatti

maanantai 11. maaliskuuta 2013 teksti KUNTOPLUS

Lämmin pintopapusalaatti

2 hengelle

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 25 minuuttia

AINEKSET

2 hengelle

200 g pintopapuja eli borlottipapuja

1 salaattisikuri eli endiivi

1 sitruuna

2 punasipulia

100 g spelttisuurimoita

1 tl oliiviöljyä

1 rkl hunajaa suolaa

mustapippuria

Valmistus

  • Jos löydät hauskanvärisiä pinto- eli borlottipapuja tuoreena paloissa, voit palkojen silpimisen sijasta paloitella palot. Keitä tuoreita papuja 8 min suolalla maustetussa vedessä. Säilöttyjä papuja ei tarvitse keittää. Jos lähdet kuivista pavuista, liota niitä yön yli.
  • Leikkaa sipulit ohuiksi lohkoiksi ja kuullota niitä ja papuja öljyssä.
  • Lisää pannuun perattu, 4 osaan leikattu endiivi eli salaattisikuri ja pirskottele pinnalle sitruunamehua. Anna kypsyä kannen alla miedolla lämmöllä 10 min. Mausta hunajalla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla, ja kääntele joukkoon spelttisuurimot.

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä

ravintosisältö/annos

Energiaa: 617 kcal

Proteiinia: 26,6 g

Rasvaa: 10,5 g

Kuitua: 23,4 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee