Pitkään haudutettu lammasviillokki

2, 75 tuntia
16

Raikkaassa lammaspadassa on juureksia, sitruunaa ja tilliä! Padan hautuessa ehdit esimerkiksi juosta puolimaratonin, lisätä sitten kasvikset ja käydä vielä suihkussa!

Pitkään haudutettu lammasviillokki

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 300 g puhdistettua lampaanlihaa isoina paloina (mielellään myös luu)
  • 1 sipuli
  • 2 laakerinlehteä
  • 3 porkkanaa
  • 3 purjoa
  • 1 sitruuna
  • 1 nippu tilliä
  • 200 g pieniä perunoita
  • 200 g herneitä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 tl maissitärkkelystä

Lisäksi

  • emtäysjyväleipää

Valmistus

Huuhdo ja puhdista kasvikset. Halkaise perunat. Pilko kaksi purjoa ja kaksi porkkanaa ja jätä ne odottamaan.

Pese sitruuna huolellisesti ja leikkaa se neljään osaan. Leikkaa viimeiset porkkana ja purjo melko isoiksi palasiksi ja pane ne pataan sipulin, laakerinlehden ja lihan kanssa.

Lisää vettä niin, että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto pinnalta. Lisää vettä ja kuumenna taas kiehuvaksi.

Jätä hautumaan kannen alla mahdollisimman alhaisella lämmöllä. Ehdit esimerkiksi juosta puolimaratonin, lisätä sitten kasvikset ja käydä vielä suihkussa!

Lisää 2 tunnin kuluttua pataan porkkana, purjo, sitruuna ja perunat.

Lisää 20 minuutin kuluttua joukkoon herneet ja puolet tillistä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ota liemestä erilleen noin 2 dl, suurusta tämä kylmään veteen sekoitetulla maissitärkkelyksellä ja lisää pataan.

Koristele lopulla tillillä ja tarjoa leivän kera.