Pitkään haudutettu lammasviillokki

Raikkaassa lammaspadassa on juureksia, sitruunaa ja tilliä! Padan hautuessa ehdit esimerkiksi juosta puolimaratonin, lisätä sitten kasvikset ja käydä vielä suihkussa!

maanantai 11. maaliskuuta 2013 teksti KUNTOPLUS

Pitkään haudutettu lammasviillokki

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 2,5 tuntia

Aika yhteensä: 2, 75 tuntia

AINEKSET

300 g puhdistettua lampaanlihaa isoina paloina (mielellään myös luu)

1 sipuli

2 laakerinlehteä

3 porkkanaa

3 purjoa

1 sitruuna

1 nippu tilliä

200 g pieniä perunoita

200 g herneitä

suolaa ja mustapippuria

2 tl maissitärkkelystä

Lisäksi

emtäysjyväleipää

Huuhdo ja puhdista kasvikset. Halkaise perunat. Pilko kaksi purjoa ja kaksi porkkanaa ja jätä ne odottamaan. 
Pese sitruuna huolellisesti ja leikkaa se neljään osaan. Leikkaa viimeiset porkkana ja purjo melko isoiksi palasiksi ja pane ne pataan sipulin, laakerinlehden ja lihan kanssa.
Lisää vettä niin, että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto pinnalta. Lisää vettä ja kuumenna taas kiehuvaksi.
Jätä hautumaan kannen alla mahdollisimman alhaisella lämmöllä. Ehdit esimerkiksi juosta puolimaratonin, lisätä sitten kasvikset ja käydä vielä suihkussa!

Lisää 2 tunnin kuluttua pataan porkkana, purjo, sitruuna ja perunat.
Lisää 20 minuutin kuluttua joukkoon herneet ja puolet tillistä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Ota liemestä erilleen noin 2 dl, suurusta tämä kylmään veteen sekoitetulla maissitärkkelyksellä ja lisää pataan.
Koristele lopulla tillillä ja tarjoa leivän kera.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 16

Proteiinia: 50,1 g

Rasvaa: 13 g

Kuitua: 20,4 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee