Broileripata

1,5 tunti
36

Mureaa broileria sienten ja tomaatin kera. Nam!

Täältä saat eri mittaisten lenkkien aikana kypsyvien pataruokien ohjeet.

Broileripata

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 15 g kuivattuja herkkutatteja
  • 2 broilerin koipi-reisipalaa (poista luut)
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 rkl cajunmausteseosta
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 iso sipuli lohkoina
  • 400 g porkkanaa
  • ½ dl balsamiviinietikkaa
  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • tuoretta persiljasilppua

Lisäksi:

  • Papusalaattia

Valmistus

  • Hiero reisipaloihin valkosipuli, öljy, suolaa, pippuria ja mausteita.

  • Liota tatteja kiehuvassa vedessä. Ruskista broileripalat padassa niukassa öljyssä, lisää pataan sipuli ja porkkanat.

  • Jatka paistamista ja lisää 5 minuutin jälkeen etikka, tomaatit ja liotetut sienet.

  • Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 1–1,5 tuntia eli kunnes liha on kypsää ja mureaa.

  • Mausta ja koristele persiljalla, tarjoa esim. papusalaatin kera.