Täältä saat eri mittaisten lenkkien aikana kypsyvien pataruokien ohjeet.

Broileripata

Mureaa broileria sienten ja tomaatin kera. Nam!

torstai 24. tammikuuta 2013 teksti KUNTOPLUS

Broileripata

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 75 minuuttia

Aika yhteensä: 1,5 tunti

AINEKSET

15 g kuivattuja herkkutatteja

2 broilerin koipi-reisipalaa (poista luut)

2 valkosipulinkynttä murskattuna

1 rkl cajunmausteseosta

2 tl oliiviöljyä

1 iso sipuli lohkoina

400 g porkkanaa

½ dl balsamiviinietikkaa

1 tölkki tomaattimurskaa

tuoretta persiljasilppua

Lisäksi:

Papusalaattia

Valmistus

  • Hiero reisipaloihin valkosipuli, öljy, suolaa, pippuria ja mausteita.
  • Liota tatteja kiehuvassa vedessä. Ruskista broileripalat padassa niukassa öljyssä, lisää pataan sipuli ja porkkanat.
  • Jatka paistamista ja lisää 5 minuutin jälkeen etikka, tomaatit ja liotetut sienet.
  • Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 1–1,5 tuntia eli kunnes liha on kypsää ja mureaa.
  • Mausta ja koristele persiljalla, tarjoa esim. papusalaatin kera.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 36

Proteiinia: 25,4 g

Rasvaa: 15,3 g

Kuitua: 14,8 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee