Vasikkaa ja vihanneksia

20 minuuttia
250 kcal

Kevyttä vasikanfileetä juhla-aterialle.

Vasikkaa ja vihanneksia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 150 g vihreitä papuja
  • 150 g ruusukaalia
  • 50 g punasipulia lohkoina
  • 50 g salottisipulia lohkoina
  • Merisuolaa
  • Omenaviinietikkaa
  • 2 nippu timjamia (sidottu keittiönarulla)
  • 200 g puhdistettua vasikanfileetä
  • Vastajauhettua mustapippuria
  • 2 tl ekstra neitsytoliiviöljyä paistamiseen
  • 2 tl voita paistamiseen
  • 1 tl ekstra neitsytoliiviöljyä pirskotettavaksi kasvisten päälle

Valmistus

  • Puhdista pavut ja ruusukaalit ja kypsennä niin, että ne pysyvät rapeina ja napakoina.
  • Keitä sipulia noin 3 minuuttia vesitilkassa, jossa on loraus omena­viinietikkaa, ripaus suolaa ja timjami­nippu.
  • Kaada vesi pois kasviksista, ja pidä ne lämpiminä folion alla.
  • Taputtele liha kuivaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kuumenna öljy pannulla, lisää voi. Paista lihaa noin 4 minuuttia molemmilta puolilta. Mitä punaisempaa, sen mureampaa!
  • Nosta liha lautaselle ja aseta viereen pavut, ruusukaali ja sipuli. Pirskota kasviksille oliiviöljyä.