(2 annosta) 200 g suuria katkarapuja
1 valkosipulin kynsi
hyppysellinen silputtua chiliä
½ tl raastettua tuoretta inkivääriä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl vettä
½ punasipulia
1 pieni tomaatti
kourallinen (pavun)ituja
1 rkl silputtua sitruunamelissaa
1 iso avokado
½ luomusitruunaa
merisuolaa, mustapippuria myllystä
Kastike
1 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl kreikkalaista jogurttia
½ luomulimettiä, raasta myös kuori
1/5 tl steviaa
merisuolaa, mustapippuria myllystä
- Sekoita öljy, vesi, suola, pippuri, chili, inkivääri ja valkosipuli marinadiksi.
- Lisää katkaravut ja anna niiden marinoitua jääkaapissa muiden ainesten valmistelun ajan.
- Soseuta avokado karkeasti sitruunamelissan ja sitruunan kanssa
- Mausta suolalla ja pippurilla. Silppua punasipuli ja tomaatti.
- Sekoita kastike
- Levitä avokadosose pediksi.
- Sekoita katkaravut, tomaatti ja punasipuli ja annostele seos avokadososeen päälle
- Annostele päällimmäiseksi idut, tarjoa kastikkeen kera.