Kasvisgratiini

1 tuntia
544 kcal

Kasvisgratiini

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 400 g parsakaalia
  • 200 g purjosipulia
  • 300 g juuripersiljaa tai
  • palsternakkaa

Kastike

  • 4 dl rasvatonta maitoa
  • 2 reilu rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl oliiviöljyä
  • suolaa, pippuria
  • muskottipähkinää
  • 2 munankeltuainen
  • 4 munanvalkuaista
  • 2 rkl parmesaaniraastetta

Lisäksi

  • 200 g tomaatteja
  • timjamia
  • hieman sinappia

Valmistus

Höyrytä kasvikset:

Huuhdo parsakaali ja paloittele se kukinnoiksi. Huuhdo purjo ja leikkaa se renkaiksi. Kuori ja kuutioi juuripersilja tai palsternakka. Höyrytä kasviksia 1 - 2 minuuttia. Valuta.

Valmista gratinointikastike:

Sekoita jauhot kylmän maidon joukkoon ja kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan hämmentäen. Lisää öljy ja anna kiehua miedolla lämmöllä 3 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.

Mausta kastike suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Anna jäähtyä hetki. Lisää keltuainen ja sekoita hyvin.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto varovasti nostelemalla kastikkeen joukkoon.

Yhdistä ainekset ja gratinoi:

Kaada valutetut kasvikset leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle. Paista gratiinia 180 asteessa 35-40 min.

Lisuke: Lohko tomaatit ja mausta sinapilla ja timjamilla.

Tarjoa gratiini höyryävän kuumana tomaattikuutioiden kanssa.


No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background