Kasvisgratiini

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

1 annos

200 g parsakaalia
100 g purjosipulia
150 g juuripersiljaa tai
palsternakkaa


Kastike

2 dl rasvatonta maitoa
1 reilu rkl vehnäjauhoja
1 tl oliiviöljyä
suolaa, pippuria
muskottipähkinää
1 munankeltuainen
2 munanvalkuaista
1 rkl parmesaaniraastetta


Lisäksi

100 g tomaatteja
timjamia
hieman sinappia


Valmistus

Höyrytä kasvikset:
Huuhdo parsakaali ja paloittele se kukinnoiksi. Huuhdo purjo ja leikkaa se renkaiksi. Kuori ja kuutioi juuripersilja tai palsternakka. Höyrytä kasviksia 1 - 2 minuuttia. Valuta.

Valmista gratinointikastike:
Sekoita jauhot kylmän maidon joukkoon ja kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan hämmentäen. Lisää öljy ja anna kiehua miedolla lämmöllä 3 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.

Mausta kastike suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Anna jäähtyä hetki. Lisää keltuainen ja sekoita hyvin.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto varovasti nostelemalla kastikkeen joukkoon.

Yhdistä ainekset ja gratinoi:
Kaada valutetut kasvikset leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle. Paista gratiinia 180 asteessa 35-40 min.

Lisuke: Lohko tomaatit ja mausta sinapilla ja timjamilla.

Tarjoa gratiini höyryävän kuumana tomaattikuutioiden kanssa.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee