Kasvisgratiini

1 tunti
544 kcal

Kasvisgratiini

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 400 g parsakaalia
  • 200 g purjosipulia
  • 300 g juuripersiljaa tai
  • palsternakkaa

Kastike

  • 4 dl rasvatonta maitoa
  • 2 reilu rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl oliiviöljyä
  • suolaa, pippuria
  • muskottipähkinää
  • 2 munankeltuainen
  • 4 munanvalkuaista
  • 2 rkl parmesaaniraastetta

Lisäksi

  • 200 g tomaatteja
  • timjamia
  • hieman sinappia

Valmistus

Höyrytä kasvikset:

Huuhdo parsakaali ja paloittele se kukinnoiksi. Huuhdo purjo ja leikkaa se renkaiksi. Kuori ja kuutioi juuripersilja tai palsternakka. Höyrytä kasviksia 1 - 2 minuuttia. Valuta.

Valmista gratinointikastike:
Sekoita jauhot kylmän maidon joukkoon ja kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan hämmentäen. Lisää öljy ja anna kiehua miedolla lämmöllä 3 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.

Mausta kastike suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Anna jäähtyä hetki. Lisää keltuainen ja sekoita hyvin.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto varovasti nostelemalla kastikkeen joukkoon.

Yhdistä ainekset ja gratinoi:
Kaada valutetut kasvikset leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle. Paista gratiinia 180 asteessa 35-40 min.

Lisuke: Lohko tomaatit ja mausta sinapilla ja timjamilla.

Tarjoa gratiini höyryävän kuumana tomaattikuutioiden kanssa.