Kampasimpukka-papu-punajuurisalaatti

1,5 Minute
405 kcal

Kampasimpukka-papu-punajuurisalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 50 g valkoisia papuja
  • 6 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • 6 kampasimpukkaa
  • pippuria
  • 200 g punajuuria
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 25 g saksanpähkinöitä
  • 100 g kähäräendiiviä eli friseesalaattia

Valmistus

  • Huuhdo pavut ja liota niitä runsaassa vedessä 12 tuntia. Kaada liotusvesi pois ja keitä papuja suolalla maustetussa vedessä tunnin ajan.
  • Kääri kampasimpukat kinkkuviipaleisiin ja nosta ne leivinpaperin päälle uunivuokaan. Mausta mustapippurilla ja paista 200-asteisessa uunissa 20 min.

  • Kuori punajuuret ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä.

  • Sekoita balsamiviinietikka punajuuriviipaleiden joukkoon. Rouhi saksanpähkinät. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Levitä ne vadille tai lautasille. Levitä päälle marinoidut punajuuriviipaleet, pavut, saksanpähkinät ja kuumat kampasimpukat.

Terveellisyys

Sekä kampasimpukoissa että saksanpähkinöissä on paljon sydänystävällisiä n-3-rasvahappoja. Salaatissa on runsaasti myös rautaa.

VINKKI!
Keitä kerralla suuri annos papuja ja pakasta loput myöhempää käyttöä varten. Kiireisenä päivänä voit käyttää salaattiin säilykepapuja.