Kampasimpukka-papu-punajuurisalaatti

sunnuntai 2. tammikuuta 2011 teksti KUNTO PLUS

4 annosta

100 g valkoisia papuja
12 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
12 kampasimpukkaa
pippuria
400 g punajuuria
2 rkl balsamiviinietikkaa
50 g saksanpähkinöitä
200 g kähäräendiiviä eli friseesalaattia


Valmistus

Huuhdo pavut ja liota niitä runsaassa vedessä 12 tuntia. Kaada liotusvesi pois ja keitä papuja suolalla maustetussa vedessä tunnin ajan. Kääri kampasimpukat kinkkuviipaleisiin ja nosta ne leivinpaperin päälle uunivuokaan. Mausta mustapippurilla ja paista 200-asteisessa uunissa 20 min. Kuori punajuuret ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Sekoita balsamiviinietikka punajuuriviipaleiden joukkoon. Rouhi saksanpähkinät. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Levitä ne vadille tai lautasille. Levitä päälle marinoidut punajuuriviipaleet, pavut, saksanpähkinät ja kuumat kampasimpukat.

Terveellisyys
Sekä kampasimpukoissa että saksanpähkinöissä on paljon sydänystävällisiä n-3-rasvahappoja. Salaatissa on runsaasti myös rautaa.

Vinkki
Keitä kerralla suuri annos papuja ja pakasta loput myöhempää käyttöä varten. Kiireisenä päivänä voit käyttää salaattiin säilykepapuja.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee