Hiilihydraatteja pavuissa on kohtalaisesti, ja ne ovat hitaasti imeytyvää laatua. Siksi papuaterian sisältämä energia vapautuu kehon ja aivojen käyttöön hitaasti ja tasaisesti.

Härkäpapupata

maanantai 11. maaliskuuta 2013 teksti KUNTOPLUS

Härkäpapupata

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 35 minuuttia

Aika yhteensä: 45 minuuttia

AINEKSET

200 g härkäpapuja

2 punaista paprikaa

2 punasipulia

1 munakoiso

1 rkl oliiviöljyä

2 tl valkoviinietikkaa

1–2 valkosipulin kynttä

suolaa ja mustapippuria

(tuoreyrttejä)

Lisäksi

150 g täysjyväleipää

Valmistus

Kypsennä kokonaisia papuja 8 min suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa palot vinoittain isoiksi paloiksi. Huuhtele ja puhdista paprikat, kuori sipuli ja huuhdo munakoiso. Pilko kasvikset isoiksi palasiksi, kääntele niitä öljyssä ja kypsennä uunissa 20 min. Mausta kasvikset etikalla, suolalla ja pippurilla, lisää silputtu valkosipuli ja pavut, ja jatka kypsentämistä vielä 15 min. Koristele yrttisilpulla.

Tarjoa leivän kera.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 403 kcal

Proteiinia: 13 g

Rasvaa: 10,5 g

Kuitua: 13,3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee