Härkäpapupata

45 minuuttia
403 kcal

Hiilihydraatteja pavuissa on kohtalaisesti, ja ne ovat hitaasti imeytyvää laatua. Siksi papuaterian sisältämä energia vapautuu kehon ja aivojen käyttöön hitaasti ja tasaisesti.

Härkäpapupata

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g härkäpapuja
  • 2 punaista paprikaa
  • 2 punasipulia
  • 1 munakoiso
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 1 valkosipulin kynttä
  • suolaa ja mustapippuria
  • (tuoreyrttejä)

Lisäksi

  • 150 g täysjyväleipää

Valmistus

Kypsennä kokonaisia papuja 8 min suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa palot vinoittain isoiksi paloiksi. Huuhtele ja puhdista paprikat, kuori sipuli ja huuhdo munakoiso. Pilko kasvikset isoiksi palasiksi, kääntele niitä öljyssä ja kypsennä uunissa 20 min. Mausta kasvikset etikalla, suolalla ja pippurilla, lisää silputtu valkosipuli ja pavut, ja jatka kypsentämistä vielä 15 min. Koristele yrttisilpulla.

Tarjoa leivän kera.