Christian Bitz, ravitsemustieteen maisteri, toimii KUNTO PLUssan lukijoiden oppaana ravitsemuksellisten kiusausten ja ääri-ilmiöiden viidakossa.

Bitzin kalakääröt

Näin valmistat helppoja ja herkullisia kikkailemattomia kalakääröjä. Ihania, aitoja makuja!

torstai 26. toukokuuta 2011 teksti KUNTO PLUS

Terveysrealistin kalakääröt

KUNTO PLUSsan numerossa 11 lisää Christian Bitzin kalaruokavinkkejä.

en Kalarullanvalmistusaineet 4 hengelle
20 g (huoneenlämpöistä)voita
1 (luomu)sitruuna
½ nippua tuoreita yrttejä, esim. basilikaa, tilliä tai ruohosipulia
1 - 3 lajia kauden vihanneksia
4 leivinpaperiarkkia, noin 30 x 30 cm
4 palaa kalaa 100 g – kaikki kalalajit käyvät
Karkeaa suolaa ja pippuria myllystä

Valmistus

  • Hienonna yrtit ja sekoita ne voihin. Raasta sitruunan kuoren keltainen osa joukkoon. Purista hieman sitruunamehua joukkoon ja sekoita.
  • Suikaloi vihannekset hienoksi.
  • Levitä leivinpaperiarkit pöydälle.
  • Pane uuni lämpiämään 180 asteeseen.
  • Jaa vihannessuikaleet leivinarkeille.
  • Aseta kalanpala kullekin arkille vihannesten päälle ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Jaa yrtti-sitruunavoi kalapaloille.
  • Tee leivinarkeista kääröt, joissa neste pysyy sisällä aikä vuoda pellille.
  • Nosta kääröt uunipellille ja paista niitä 15 minuuttia 180 asteessa.
  • Nosta valmiit kääröt lautasille, leikkaa auki ja tarjoile välittömästi.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee