Bitzin kalakääröt

30 minuuttia

Näin valmistat helppoja ja herkullisia kikkailemattomia kalakääröjä. Ihania, aitoja makuja!

Christian Bitz, ravitsemustieteen maisteri, toimii KUNTO PLUssan lukijoiden oppaana ravitsemuksellisten kiusausten ja ääri-ilmiöiden viidakossa.

Bitzin kalakääröt

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle

  • 10 g (huoneenlämpöistä)voita
  • ½ (luomu)sitruuna
  • ¼ nippua tuoreita yrttejä, esim. basilikaa, tilliä tai ruohosipulia
  • ½ lajia kauden vihanneksia
  • 2 leivinpaperiarkkia, noin 30 x 30 cm
  • 2 palaa kalaa 100 g – kaikki kalalajit käyvät
  • Karkeaa suolaa ja pippuria myllystä

Valmistus

  • Hienonna yrtit ja sekoita ne voihin. Raasta sitruunan kuoren keltainen osa joukkoon. Purista hieman sitruunamehua joukkoon ja sekoita.
  • Suikaloi vihannekset hienoksi.
  • Levitä leivinpaperiarkit pöydälle.
  • Pane uuni lämpiämään 180 asteeseen.
  • Jaa vihannessuikaleet leivinarkeille.
  • Aseta kalanpala kullekin arkille vihannesten päälle ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Jaa yrtti-sitruunavoi kalapaloille.
  • Tee leivinarkeista kääröt, joissa neste pysyy sisällä aikä vuoda pellille.
  • Nosta kääröt uunipellille ja paista niitä 15 minuuttia 180 asteessa.
  • Nosta valmiit kääröt lautasille, leikkaa auki ja tarjoile välittömästi.