Inkiväärimarinoitua vasikan sisäfileetä, perunasosetta ja ruusukaaleja

55 minuuttia
267 kcal

250 kcal:n ylellinen annos vasikkaa, perunasosetta ja ruusukaaleja valmistuu 60 minuutissa.

Marinointiaikaa voi jatkaa jopa 2‒5 tuntiin, jos käytät sisäfileen sijaan muuta lihaa, joka ei ole yhtä mureaa.

Inkiväärimarinoitua vasikan sisäfileetä, perunasosetta ja ruusukaaleja

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Marinadi lihalle

  • 2 rkl hienoksi hakattua inkivääriä
  • 4 rkl osterikastiketta
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 4 rkl sitruunamehua
  • Rouhittua mustapippuria

Perunasose

  • 2 peruna
  • Tilkka kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • Ripaus suolaa

Ruusukaalit

  • 250 g ruusukaaleja
  • Tilkka kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • Ripaus suolaa

Liha

  • 200 g vasikan sisäfileetä
  • 4 kevätsipulia
  • 2 rkl ohuita salottisipulisuikaleita
  • 2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 2 tl (5 g) voita
  • Marinadi
  • Merisuolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistus

  • Sekoita marinadi: inkivääri, osterikastike, soijakastike, sitruunamehu ja pippuri. Kaada marinadi lihan päälle ja anna maustua jääkaapissa 30 min.

  • Kuivaa lihan pinta.

  • Keitä kuorittu peruna suolattomassa vedessä.

  • Leikkaa kevätsipulit viipaleiksi ja sekoita ne salottisipulisuikaleiden joukkoon.

  • Halkaise ruusukaalit ja poista niistä uloimmat lehdet. Pane ruusukaalit kattilaan. Lisää rypsiöljy ja ripaus suolaa. Kaada päälle kiehuvaa vettä, kiehauta ja valuta kaalit.

  • Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa. Lisää voi ja anna kiehahtaa. Paista liha joka puolelta ruskeaksi, yhteensä noin 8 min.

  • Lisää sipulit pannuun viimeisen minuutin ajaksi paistumaan. Kaada marinadi pannuun ja anna kiehahtaa. Kääri liha alumiinifolioon ja anna vetäytyä viisi minuuttia.

  • Soseuta peruna ja sekoita joukkoon vähän rypsiöljyä ja ripaus suolaa. Annostele sose, lihaviipaleet, sipulit, paistoliemi ja ruusukaalit tarjolle.