Mansikkamarinoitua kalkkunaa villivihanneskastikkeella

Jotakin aivan uutta: mansikalla mehevöitetyt kalkkunafileepihvit villivihanneksilla ryyditetyn mansikkakastikkeen kera.

Kuva: Arto Vuohelainen

Ainekset (4 annosta)

4 kalkkunan rintafileepihviä
3 dl (luomu)mansikoita
1 tl ruususuolaa
1 tl paprikajauhetta
ripaus jauhettua chiliä tai hienoksi hakattu pieni tuore chilipalko
1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä tai kylmäpuristettua kookosöljyä

Kastike

7 dl (luomu)mansikoita
1 dl tuoreita ahomansikan lehtiä silputtuna
2 rkl silputtua tuoretta siankärsämöä tai 1 rkl kuivattua siankärsämöä
2 rkl silputtua tuoretta basilikaa
2 rkl punaviinietikkaa
ripaus ruususuolaa
mustapippuria
hieman luomuhunajaa

Valmistus

  • Laita kalkkunan fileepihvit kannelliseen astiaan, johon ne juuri ja juuri mahtuvat.
  • Survo mansikat soseeksi ja sekoita soseeseen suola, paprikajauhe ja pippuri sekä lopuksi öljy.
  • Levitä mansikkaseos kalkkunafileille. Peitä kannella ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
  • Voit antaa niiden maustua vaikka yön yli. Pidempään marinoitaessa käännä fileitä välillä.
  • Laita marinoidut kalkkunafileet uunivuokaan, kaada marinadi päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia. Valmista kastike.
  • Survo mansikat joko sauvasekoittimella tai pusertamalla siivilän läpi.
  • Ohenna tarvittaessa vedellä. Sekoita joukkoon silputtu basilika, siankärsämö, ahomansikan lehdet, viinietikka, suola, mustapippuri ja hunaja. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
  • Tarjoa kastike kylmänä kuumien kalkkunafileiden ja keitettyjen varhaisperunoiden kanssa.