Mansikkamarinoitua kalkkunaa villivihanneskastikkeella

Jotakin aivan uutta: mansikalla mehevöitetyt kalkkunafileepihvit villivihanneksilla ryyditetyn mansikkakastikkeen kera.

Kuva: Arto Vuohelainen

Ainekset (4 annosta)

4 kalkkunan rintafileepihviä
3 dl (luomu)mansikoita
1 tl ruususuolaa
1 tl paprikajauhetta
ripaus jauhettua chiliä tai hienoksi hakattu pieni tuore chilipalko
1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä tai kylmäpuristettua kookosöljyä

Kastike

7 dl (luomu)mansikoita
1 dl tuoreita ahomansikan lehtiä silputtuna
2 rkl silputtua tuoretta siankärsämöä tai 1 rkl kuivattua siankärsämöä
2 rkl silputtua tuoretta basilikaa
2 rkl punaviinietikkaa
ripaus ruususuolaa
mustapippuria
hieman luomuhunajaa

Valmistus

  • Laita kalkkunan fileepihvit kannelliseen astiaan, johon ne juuri ja juuri mahtuvat.
  • Survo mansikat soseeksi ja sekoita soseeseen suola, paprikajauhe ja pippuri sekä lopuksi öljy.
  • Levitä mansikkaseos kalkkunafileille. Peitä kannella ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
  • Voit antaa niiden maustua vaikka yön yli. Pidempään marinoitaessa käännä fileitä välillä.
  • Laita marinoidut kalkkunafileet uunivuokaan, kaada marinadi päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia. Valmista kastike.
  • Survo mansikat joko sauvasekoittimella tai pusertamalla siivilän läpi.
  • Ohenna tarvittaessa vedellä. Sekoita joukkoon silputtu basilika, siankärsämö, ahomansikan lehdet, viinietikka, suola, mustapippuri ja hunaja. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
  • Tarjoa kastike kylmänä kuumien kalkkunafileiden ja keitettyjen varhaisperunoiden kanssa.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background