Lehtikaalisalaatti ja uppomuna

30 minuuttia
456 kcal

Omenaa, granaattiomenaa, ohraa, kurkkua, lehtikaalia ja uppomuna. Rutkasti vitamiineja ja kivennäisaineita sisältävä terveyssalaatti. Täältä saat ohjeet uppomunan valmistamiseen.

Lehtikaalisalaatti

30 minuuttia
456 kcal
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 80 g ohrasuurimoita
  • 150 g lehtikaalia (puhdistettu paino, kun lehtiruoti on poistettu)
  • 1 granaattiomenaa
  • 1 happoista omenaa
  • ½ kurkkua
  • 6 pekaanipähkinää tai saksanpähkinänsydäntä

Perusvarastosta

  • 1 punasipulia
  • 2 pieni porkkana

Kastike

  • 4 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • 2 rkl karkeaa sinappia
  • merisuolaa ja rouhittua mustapippuria

Salaatin valmistus

  • Keitä kokonaiset ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi.
  • Huuhdo, kuivaa ja hienonna lehtikaali.
  • Lisää lehtikaalin joukkoon 1 rkl kastiketta.
  • Anna lehtikaalin maustua noin 10 min.
  • Raaputa granaattiomenan siemenet lusikalla lohkoista irti.
  • Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi.
  • Halkaise kurkku pituussuunnassa ja poista kurkusta siemenet teelusikalla.
  • Leikkaa kurkunpuolikkaat viipaleiksi.
  • Kuori ja halkaise sipuli. Suikaloi sipulinpuolikkaat.
  • Kuori ja viipaloi porkkana.
  • Sekoita kaikki kasvikset ja ohrasuurimot maustuneen lehtikaalin joukkoon.
  • Kypsennä uppomuna alla olevan ohjeen mukaan ja nosta muna salaattiannoksen päälle.
  • Paahda pähkinät ja murenna ne salaatin pinnalle.

Uppomunan

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 muna
  • 2 tl väkiviinaetikkaa

Uppomunan valmistus

  • Kuumenna kattilassa runsaasti vettä ja 1 tl väkiviinaetikkaa. Pidä vesi melkein kiehuvana niin, että se juuri ja juuri poreilee. Hämmennä vettä niin, että siihen muodostuu pyörre.
  • Riko muna varovasti lasiin tai kuppiin niin, että keltuainen sälyy ehjänä. Kaada muna kattilaan varovasti, niin, että valkuainen hyytyy keltuaisen ympärille. Anna kypsyä kuumassa vedessä 3 minuuttia.
  • Nosta kypsä muna kattilasta reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle.