Makkarat taikinakuoressa

45 minuuttia
383,5 kcal

Makkarat uudenlaisesssa taikinakuoressa.

Makkarat taikinakuoressa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta (voi pakastaa)

  • 2 lihaisaa makkaraa

Taikina

  • Pieni kukkakaali, 300 g
  • 1 munaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • ⅓ dl mantelijauhoa
  • ¼ dl pellavansiemenrouhetta
  • ⅓ dl ruisjauhoa

Tuorekurkkulisuke

  • ¼ kurkkua
  • ⅓ dl vettä
  • ½ dl etikkaa
  • ½ tl merisuolaa
  • hyppysellinen steviasokeria
  • mustapippuria myllystä

Curry-tomaattidippi

  • 46 g tomaattipyreetä
  • ¼ tl merisuolaa
  • ¼ tl chilijauhetta
  • ¼ tl curryjauhetta

Sinappidippi

  • ⅓ dl skyriä tai kermaviiliä
  • ½ tl vahvaa sinappia
  • ⅓ tl curryjauhetta
  • merisuolaa, mustapippuria myllystä

Kaakaojuoma

  • 4 dl soijamaitoa
  • 3⅓ tuoretta taatelia
  • ⅓ tl vaniljajauhetta
  • 1½ rkl kaakaojauhetta

Lisukkeeksi

  • 66 g kasvispaloja

Valmistus

  • Kurkut:

  • Sekoita kurkkujen liemi ja viipaloi kurkku mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

  • Anna viipaleiden maustua liemessä mielellään yön yli.

  • Taikinakuori:

  • Jauha kukkakaali tehosekoittimessa.

  • Lisää muut taikinan ainekset ja sekoita tasaiseksi.

  • Jaa taikina 6 osaan ja painele se makkaroiden ympärille.

  • Paista 175-asteisessa (kiertoilma)uunissa 25 minuuttia. Sekoita tomaatti-ja sinappidipin ainekset.
  • Kaakaojuoma: Sekoita kaakaojuoman ainekset tehosekoittimessa.