Makkarat taikinakuoressa

Makkarat uudenlaisesssa taikinakuoressa.

keskiviikko 20. heinäkuuta 2016 teksti M. Kristensen

Makkarat taikinakuoressa

6 annosta (voi pakastaa)

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 20 minuuttia

Valmistusaika: 25 minuuttia

Aika yhteensä: 45 minuuttia

AINEKSET

6 lihaisaa makkaraa

Taikina

Pieni kukkakaali, 300 g

3 munaa

½ tl suolaa

½ tl leivinjauhetta

1 ½ dl mantelijauhoa

½ dl pellavansiemenrouhetta

1 dl ruisjauhoa

Tuorekurkkulisuke

½ kurkkua

1 dl vettä

2 dl etikkaa

2 tl merisuolaa

1 hyppysellinen steviasokeria

mustapippuria myllystä

Curry-tomaattidippi

140 g tomaattipyreetä

½ tl merisuolaa

¼ tl chilijauhetta

¼ tl curryjauhetta

Sinappidippi

1 dl skyriä tai kermaviiliä

2 tl vahvaa sinappia

1 tl curryjauhetta

merisuolaa, mustapippuria myllystä

Kaakaojuoma

12 dl soijamaitoa

10 tuoretta taatelia

1 tl vaniljajauhetta

5-6 rkl kaakaojauhetta

Lisukkeeksi

200 g kasvispaloja

Valmistus

  • Kurkut:
  • Sekoita kurkkujen liemi ja viipaloi kurkku mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
  • Anna viipaleiden maustua liemessä mielellään yön yli.
  • Taikinakuori:
  • Jauha kukkakaali tehosekoittimessa.

  • Lisää muut taikinan ainekset ja sekoita tasaiseksi.
  • Jaa taikina 6 osaan ja painele se makkaroiden ympärille.

  • Paista 175-asteisessa (kiertoilma)uunissa 25 minuuttia. Sekoita tomaatti-ja sinappidipin ainekset.

  • Kaakaojuoma: Sekoita kaakaojuoman ainekset tehosekoittimessa.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 383,5 kcal

Proteiinia: 32,3 g

Rasvaa: 15,6 g

Hiilihydraattia: 33,2 g

Kuitua: 14,8 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee