Terveellisiä reseptejä Lounas Makkarat t... Makkarat taikinakuoressa 45 minuuttia 384 kcal Makkarat uudenlaisesssa taikinakuoressa. Teksti: Michelle Kristensen 19. heinäkuuta 2016 Makkarat taikinakuoressa Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta (voi pakastaa) 2 lihaisaa makkaraa Taikina Pieni kukkakaali, 300 g 1 munaa ¼ tl suolaa ¼ tl leivinjauhetta ⅓ dl mantelijauhoa ¼ dl pellavansiemenrouhetta ⅓ dl ruisjauhoa Tuorekurkkulisuke ¼ kurkkua ⅓ dl vettä ½ dl etikkaa ½ tl merisuolaa ⅓ hyppysellinen steviasokeria mustapippuria myllystä Curry-tomaattidippi 46 g tomaattipyreetä ¼ tl merisuolaa ¼ tl chilijauhetta ¼ tl curryjauhetta Sinappidippi ⅓ dl skyriä tai kermaviiliä ½ tl vahvaa sinappia ⅓ tl curryjauhetta merisuolaa, mustapippuria myllystä Kaakaojuoma 4 dl soijamaitoa 3⅓ tuoretta taatelia ⅓ tl vaniljajauhetta 1½ rkl kaakaojauhetta Lisukkeeksi 66 g kasvispaloja Valmistus Kurkut: Sekoita kurkkujen liemi ja viipaloi kurkku mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Anna viipaleiden maustua liemessä mielellään yön yli. Taikinakuori: Jauha kukkakaali tehosekoittimessa. Lisää muut taikinan ainekset ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina 6 osaan ja painele se makkaroiden ympärille. Paista 175-asteisessa (kiertoilma)uunissa 25 minuuttia. Sekoita tomaatti-ja sinappidipin ainekset. Kaakaojuoma: Sekoita kaakaojuoman ainekset tehosekoittimessa.