Avokado-katkarapu-kvinoasalaatti

Annos valmistuu 40 minuutissa. Jos haluat tuhdimman annoksen, tarjoa lisäksi uusia perunoita.

maanantai 17. maaliskuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

1 annos


Ainekset

½ avokadoa
¼ vihreää chiliä
125 g kuorittuja katkarapuja
1 pieni kourallinen korianteria
merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
¼ punasipulia (noin 2 rkl hienonnettua sipulia)
1 rkl sitruunamehua
1 tl akaasiahunajaa (tai agavesiirappia)


Jos tarvitset enemmän kuin 250 kcal
250 g uusia perunoita
1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä


Valmistus


  • Leikkaa avokado kuutioiksi ja pane kuutiot kulhoon. Lisää punasipuli, sitruunamehu ja hunaja tai siirappi. Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Leikkaa chili renkaiksi (poista siemenet) ja sekoita renkaat muiden aineiden joukkoon. Säädä chilin polte ja happamuus, suolaisuus ja makeus sopivasti tasapainoon. Kuivaa katkaravut hyvin. Annostele kvinoa, avokadosalaatti, katkaravut ja korianteri tarjolle.


VINKKI

Näin valmistat herkullisen guacamolekastikkeen: Soseuta avokado ja lisää joukkoon limettimehua sekä sitruunaruohoa (poista uloimmat lehdet ja hienonna sisus mahdollisimman hienoksi). Mausta suolalla ja pippurilla. Käytä levitteenä tai dippikastikkeena.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee