Täytetyt spelttiohukaiset

30 minuuttia
540 kcal

Maukasta ja silti kevyttä.

Täytetyt spelttiohukaiset

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

Taikina

  • 2 dl karkeita spelttijauhoja
  • 2 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 1 munanvalkuaista

Täyte

  • 200 g broilerin rintafileetä
  • 1 tl curryjauhetta
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 200 g fenkolia
  • 200 g porkkanaa
  • 100 g avokadoa
  • 4 pientä kirsikkatomaattia
  • ½ punaista paprikaa
  • 6 pientä salaatinlehteä, mielellään sydänsalaattia
  • 2 rkl maustamatonta jogurttia

Valmistus

Sekoita jauhot, vesi, suola ja valkuainen keskenään. Anna taikinan turvota 20 min. Paista 2–3 ohukaista pinnoitetussa paistinpannussa ilman rasvaa. Paloittele broilerin rintafilee. Mausta palat currylla, suolalla ja pippurilla. Paista paloja oliiviöljyssä 3–4 min. Suikaloi fenkoli ja porkkana perunankuorimaveitsellä. Leikkaa avokado kuutioiksi. Valele kuutioiden päälle viinietikkaa tai sitruunamehua, etteivät ne tummu. Leikkaa tomaatit neljään osaan ja paprika kuutioiksi. Levitä salaatinlehdet ohukaisten päälle ja jaa täyteaineet salaatinlehdille. Valuta jogurtti joukkoon, kääri ohukaiset rullalle tai taita toinen laita täytteen päälle ja nauti.