Täytetyt spelttiohukaiset

30 minuuttia
540 kcal

Maukasta ja silti kevyttä.

Täytetyt spelttiohukaiset

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

Taikina

  • 2 dl karkeita spelttijauhoja
  • 2 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 1 munanvalkuaista

Täyte

  • 200 g broilerin rintafileetä
  • 1 tl curryjauhetta
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 200 g fenkolia
  • 200 g porkkanaa
  • 100 g avokadoa
  • 4 pientä kirsikkatomaattia
  • ½ punaista paprikaa
  • 6 pientä salaatinlehteä, mielellään sydänsalaattia
  • 2 rkl maustamatonta jogurttia

Valmistus

  • Sekoita jauhot, vesi, suola ja valkuainen keskenään. Anna taikinan turvota 20 min.
  • Paista 2–3 ohukaista pinnoitetussa paistinpannussa ilman rasvaa.
  • Paloittele broilerin rintafilee. Mausta palat currylla, suolalla ja pippurilla.
  • Paista paloja oliiviöljyssä 3–4 min. Suikaloi fenkoli ja porkkana perunankuorimaveitsellä.
  • Leikkaa avokado kuutioiksi. Valele kuutioiden päälle viinietikkaa tai sitruunamehua, etteivät ne tummu.
  • Leikkaa tomaatit neljään osaan ja paprika kuutioiksi. Levitä salaatinlehdet ohukaisten päälle ja jaa täyteaineet salaatinlehdille.
  • Valuta jogurtti joukkoon, kääri ohukaiset rullalle tai taita toinen laita täytteen päälle ja nauti.