Suklaaleivokset

80 minuuttia
166 kcal

Korvaa kahvipöydän konvehdit herkullisilla pikku suklaaleivoksilla, joihin kätkeytyy kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä.

Suklaaleivokset

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 palaa

  • 20 g tummaa suklaata (70 % kaakaota)
  • 15 g marsipaania (vähintään 60 % mantelia)
  • munaa, keltuaiset ja valkuaiset erikseen
  • 5 g rusinoita
  • 5 g kuivattuja luumuja
  • 5 g kuivattuja karpaloita
  • 5 g macadamiapähkinöitä
  • 5 g kuorittuja manteleita
  • ¼ rkl raakakaakaojauhetta

Lisäksi:

  • minttusorbettia

Valmistus

  • Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä.

  • Jäähdytä marsipaani ja raasta hienoksi. Vatkaa keltuaiset ja marsipaani vaaleaksi vaahdoksi (noin 8 minuuttia). Sekoita sulatettu suklaa, rusinat, hienonnetut luumut ja karpalot, pähkinät ja mantelit vähitellen vaahdon joukkoon.

  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto varovasti nostelemalla muiden aineiden joukkoon. Vuoraa vuoka, 25 x 30 cm, leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 30‒40 minuuttia. Taikina saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi.

  • Leikkaa pieniksi neliöiksi ja tarjoa kahvin kanssa suklaakonvehtien sijasta tai minttusorbetin kanssa jälkiruuaksi.