Suklaaleivokset

Korvaa kahvipöydän konvehdit herkullisilla pikku suklaaleivoksilla, joihin kätkeytyy kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä.

keskiviikko 26. marraskuuta 2014 teksti KUNTOPLUS

Suklaaleivokset

20 palaa

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 30 minuuttia

Valmistusaika: 50 minuuttia

Aika yhteensä: 80 minuuttia

AINEKSET

200 g tummaa suklaata (70 % kaakaota)

150 g marsipaania (vähintään 60 % mantelia)

3-4 munaa, keltuaiset ja valkuaiset erikseen

50 g rusinoita

50 g kuivattuja luumuja

50 g kuivattuja karpaloita

50 g macadamiapähkinöitä

50 g kuorittuja manteleita

1 rkl raakakaakaojauhetta

Lisäksi:

minttusorbettia

  • Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä.
  • Jäähdytä marsipaani ja raasta hienoksi. Vatkaa keltuaiset ja marsipaani vaaleaksi vaahdoksi (noin 8 minuuttia). Sekoita sulatettu suklaa, rusinat, hienonnetut luumut ja karpalot, pähkinät ja mantelit vähitellen vaahdon joukkoon.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto varovasti nostelemalla muiden aineiden joukkoon. Vuoraa vuoka, 25 x 30 cm, leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 30‒40 minuuttia. Taikina saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi.
  • Leikkaa pieniksi neliöiksi ja tarjoa kahvin kanssa suklaakonvehtien sijasta tai minttusorbetin kanssa jälkiruuaksi.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 166 kcal

Proteiinia: 3,9 g

Rasvaa: 9,1 g

Hiilihydraattia: 18,1 g

Kuitua: 1,4 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee