Suklaaleivokset

Korvaa kahvipöydän konvehdit herkullisilla pikku suklaaleivoksilla, joihin kätkeytyy kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä.

keskiviikko 26. marraskuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

20 palaa


200 g tummaa suklaata (70 % kaakaota)
150 g marsipaania (vähintään 60 % mantelia)
3 - 4 munaa, keltuaiset ja valkuaiset erikseen
50 g rusinoita
50 g kuivattuja luumuja
50 g kuivattuja karpaloita
50 g macadamiapähkinöitä
50 g kuorittuja manteleita
1 rkl raakakaakaojauhetta
Lisäksi: minttusorbettia


  • Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä.
  • Jäähdytä marsipaani ja raasta hienoksi. Vatkaa keltuaiset ja marsipaani vaaleaksi vaahdoksi (noin 8 minuuttia). Sekoita sulatettu suklaa, rusinat, hienonnetut luumut ja karpalot, pähkinät ja mantelit vähitellen vaahdon joukkoon.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto varovasti nostelemalla muiden aineiden joukkoon. Vuoraa vuoka, 25 x 30 cm, leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 30‒40 minuuttia. Taikina saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi.
  • Leikkaa pieniksi neliöiksi ja tarjoa kahvin kanssa suklaakonvehtien sijasta tai minttusorbetin kanssa jälkiruuaksi.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee