Pistaasilla maustetut kvinoa-pinaattisämpylät

Välipala tai aamupala

torstai 3. syyskuuta 2015 teksti KUNTOPLUS

Pistaasilla maustetut kvinoa-pinaattisämpylät

9 kpl

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 25 minuuttia

Aika yhteensä: 100 minuuttia - Hiiva-aika: 1 tunti

AINEKSET

100 g pieniä pinaatinlehtiä, ns. babypinaattia

merisuolaa, vastajauhettua

mustapippuria

1 tl oliiviöljyä

2 dl bulgarianjogurttia tai

rahkaa

1 rkl oliiviöljyä

2 dl vettä

25 g hiivaa

500 g kvinoajauhoja (varaa jauhoja myös leipomiseen)

50 g suolaamattomia pistaasipähkinöitä

Välipala-annokseen lisäksi

50 g mietoa tai keskivahvaa kevytjuustoa/sämpylä

Valmistus

Pese pinaatti ja kuivaa se esimerkiksi salaattilingossa. Pinaatin on oltava puhdasta ja kuivaa. Freesaa pinaattia 1 tl:ssa öljyä ja mausta se suolalla ja pippurilla. Kun lehdet ovat pehmenneet, nosta pinaatti siivilään ja painele suurin osa nesteestä pois. Soseuta pinaatti, jogurtti ja öljy tehosekoittimessa, lisää joukkoon kädenlämpöiseen vesitilkkaan liotettu hiiva.

Kaada seos kulhoon, siivilöi joukkoon jauhot ja lisää pähkinät. Alusta taikina tasaiseksi. Anna taikinan nousta lämpimässä paikassa kostean liinan alla yli tunti.

Vaivaa taikina kokoon, leivo siitä yhdeksän sämpylää ja anna näiden nousta pellillä leivinpaperin päällä kuivan liinan alla. Lämpimässä paikassa sämpylät nousevat puolessa tunnissa. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 371 kcal

Proteiinia: 25,4 g

Rasvaa: 9,9 g

Hiilihydraattia: 44,1 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee