Pistaasilla maustetut kvinoa-pinaattisämpylät

100 minuuttia
371 kcal

Välipala tai aamupala

Pistaasilla maustetut kvinoa-pinaattisämpylät

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

  • 22 g pieniä pinaatinlehtiä, ns. babypinaattia
  • merisuolaa, vastajauhettua
  • mustapippuria
  • ¼ tl oliiviöljyä
  • ½ dl bulgarianjogurttia tai
  • rahkaa
  • ¼ rkl oliiviöljyä
  • ½ dl vettä
  • 5½ g hiivaa
  • 111 g kvinoajauhoja (varaa jauhoja myös leipomiseen)
  • 11 g suolaamattomia pistaasipähkinöitä

Välipala-annokseen lisäksi

  • 11 g mietoa tai keskivahvaa kevytjuustoa/sämpylä

Valmistus

Pese pinaatti ja kuivaa se esimerkiksi salaattilingossa. Pinaatin on oltava puhdasta ja kuivaa. Freesaa pinaattia 1 tl:ssa öljyä ja mausta se suolalla ja pippurilla. Kun lehdet ovat pehmenneet, nosta pinaatti siivilään ja painele suurin osa nesteestä pois. Soseuta pinaatti, jogurtti ja öljy tehosekoittimessa, lisää joukkoon kädenlämpöiseen vesitilkkaan liotettu hiiva.

Kaada seos kulhoon, siivilöi joukkoon jauhot ja lisää pähkinät. Alusta taikina tasaiseksi. Anna taikinan nousta lämpimässä paikassa kostean liinan alla yli tunti.

Vaivaa taikina kokoon, leivo siitä yhdeksän sämpylää ja anna näiden nousta pellillä leivinpaperin päällä kuivan liinan alla. Lämpimässä paikassa sämpylät nousevat puolessa tunnissa. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.