75
g
esikeitettyjä halkaistuja kuivattuja keltaisia herneitä TAI säilöttyjä kikherneitä
1
valkosipulin kynttä
1½
purjoa 5 cm:n paloina
1½
dl
omenaviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
½
tl
jauhettua pippuria
tuoreita yrttejä
Valmistus
Paista lampaanfileetä 200-asteisessa uunissa noin 15 min. Anna vetäytyä 5 min. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi. Aseta viipaleet kulhoon ja ripottele päälle hienonnettuja yrttejä sekä karkeaa suolaa.
Sekoita skyr, sipuli ja rypsiöljy keskenään. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
Jos olet onnistunut löytämään (Urtekramin) esikeitettyjä halkaistuja keltaisia herneitä, kaada herneiden päälle kiehuvaa vettä. Ja sekoita niin kauan, että herneet pehmenevät ja soseutuvat osittain. Jos käytät kikherneitä, lisää kypsiin kikherneisiin tilkka kuumaa vettä ja sesauta herneitä hieman. Mausta tillillä ja suolalla.
Kypsennä purjopätkiä 5 min kattilassa omenaviinietikassa, joka on maustettu hunajalla ja pippurilla.