Lampaanfilettä, keltaisia herneitä ja purjoa

25 minuuttia

Herkullinen ja terveellinen ateria tekee arjesta juhlaa.

Lammasta, keltaisia herneitä ja purjoa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle

  • 250 g lampaanfileetä
  • 1½ dl skyriä, rahkaa tai maustamatonta jogurttia
  • 1 tl hienonnettua salottisipulia
  • ¼ dl rypsiöljyä
  • ½ nippu tilliä
  • 75 g esikeitettyjä halkaistuja kuivattuja keltaisia herneitä TAI säilöttyjä kikherneitä
  • 1 valkosipulin kynttä
  • purjoa 5 cm:n paloina
  • 1½ dl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ tl jauhettua pippuria
  • tuoreita yrttejä

Valmistus

  • Paista lampaanfileetä 200-asteisessa uunissa noin 15 min. Anna vetäytyä 5 min. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi. Aseta viipaleet kulhoon ja ripottele päälle hienonnettuja yrttejä sekä karkeaa suolaa.
  • Sekoita skyr, sipuli ja rypsiöljy keskenään. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
  • Jos olet onnistunut löytämään (Urtekramin) esikeitettyjä halkaistuja keltaisia herneitä, kaada herneiden päälle kiehuvaa vettä. Ja sekoita niin kauan, että herneet pehmenevät ja soseutuvat osittain. Jos käytät kikherneitä, lisää kypsiin kikherneisiin tilkka kuumaa vettä ja sesauta herneitä hieman. Mausta tillillä ja suolalla.
  • Kypsennä purjopätkiä 5 min kattilassa omenaviinietikassa, joka on maustettu hunajalla ja pippurilla.

Newsletter background