Lammasta, keltaisia herneitä ja purjoa

25 minuuttia

Herkullinen ja terveellinen ateria tekee arjesta juhlaa.

Lammasateria tekee arjesta juhlaa.

Lammasta, keltaisia herneitä ja purjoa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle

  • 250 g lampaanfileetä
  • 1½ dl skyriä, rahkaa tai maustamatonta jogurttia
  • 1 tl hienonnettua salottisipulia
  • ¼ dl rypsiöljyä
  • ½ nippu tilliä
  • 75 g kuivattuja keltaisia herneitä
  • 1 valkosipulin kynttä
  • purjoa 5 cm:n paloina
  • 1½ dl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ tl jauhettua pippuria
  • tuoreita yrttejä

Valmistus

  • Paista lampaanfileetä 200-asteisessa uunissa noin 15 min. Anna vetäytyä 5 min. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi. Aseta viipaleet kulhoon ja ripottele päälle hienonnettuja yrttejä sekä karkeaa suolaa.

  • Sekoita skyr, sipuli ja rypsiöljy keskenään.

  • Mausta seos suolalla ja pippurilla. Kaada herneiden päälle kiehuvaa vettä.

  • Mausta tillillä sekä suolalla ja sekoita hyvin. Kypsennä purjonpaloja 5 min omenaviinietikassa, joka on maustettu hunajalla ja pippurilla.