KUNTO PLUSsan ruokaohjeet: perusvarasto

KUNTO PLUSsan ruokakorttien ja 5 päivän aterioiden ohjeisiin tarvitaan yleensä enintään 5 valmistusainetta keittiön perusvaraston ainesten lisäksi.

Paljonko low-carb-dieeteillä voi syödä hiilihydraatteja?

Kun perusvarasto on kunnossa, ostoslista pysyy lyhyenä, ja aikaa jää enemmän tärkeimmälle – siis itse ruuanlaitolle.

  • Merisuolaa
  • Mustapippuria
  • Kuivia mausteita: paprikaa, karria, kurkumaa, chiliä, cayennenpippuria, laakerinlehtiä, vaniljaa, kanelia ym.
  • Jauhoja
  • Juoksevaa hunajaa
  • Ruokosokeria
  • Öljyjä: Ekstraneitsytoliiviöljyä, kylmäpuristettua rypsi- tai rapsiöljyä
  • Etikkaa: Valkoviinietikkaa ja tummaa balsamietikkaa
  • Soijakastiketta
  • Dijoninsinappia
  • Tomaattimurskaa, ketsuppia, tomaattipyreetä
  • Sipulia: valkosipulia, punasipulia, tavallista (kelta)sipulia, salottisipulia
  • Sitruunoita
  • Porkkanoita
  • Perunoita
  • Maitoa
  • Rahkaa tai maustamatonta skyriä
  • Munia
  • Parmesaanijuustoa
  • Kasvislientä
  • Pähkinöitä ja siemeniä: manteleita, hasselpähkinöitä, saksanpähkinöitä, kurpitsansiemeniä, auringonkukansiemeniä, pinjansiemeniä
  • Ruisleipää
  • Täysjyväpastaa
  • Täysjyväriisiä
Newsletter background