Viinimarjoilla koristeltu tiramisu
Ainekset
2
annosta
- 12 savoiardi- eli Lady Fingers -keksiä
- (tai sokerikakkupohjaa)
- ½ dl vahvaa kylmää (espresso)kahvia
- ½ dl mantelilikööriä (esim. Amarettoa)
- 2 munankeltuaista
- 45 g sokeria
- ½ vaniljatangon siemenet
- ½ luomusitruunan kuoren keltainen osa raastettuna
- 100 g rahkaa
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa (mieluiten italialaista mascarponea)
- ½ rkl sitruunamehua
- ½ rkl kaakaota
- viinimarjaterttuja
Valmistus
- Ota astia, johon mahtuu kaksi kerrosta keksejä ja täytteet. Lado puolet kekseistä astiaan, niin, että astian pohja peittyy. Kostuta keksit puolella kahvista ja puolella mantelilikööristä.
- Vatkaa sokeri ja munankeltuaiset keskenään ja sekoita joukkoon vanilja ja sitruunan kuori.
- Sekoita rahka, tuorejuusto ja sitruunamehu huolellisesti keskenään. Sekoita joukkoon keltuais-sokeri-mausteseos ja kaada puolet astiassa olevien keksien päälle.
- Lado astiaan toinen kerros keksejä ja kostuta keksit lopulla kahvilla ja manteliliköörillä. Kaada päälle loput rahka-tuorejuustotäytteestä.
- Pane viileään vetäytymään 4 - 6 tunniksi.
- Jaa torttu neljäksi annokseksi, siivilöi päälle kaakaota ja koristele viinimarjatertuilla.
Terveystietoa
Sisältä tiramisuksi vain vähän rasvaa ja runsaasti immuunipuolustusta tukevaa C-vitamiinia ja luustolle tärkeää kalsiumia.