Viinimarjoilla koristeltu tiramisu

4,5 tuntia
457 kcal

Viinimarjoilla koristeltu tiramisu

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 12 savoiardi- eli Lady Fingers -keksiä
  • (tai sokerikakkupohjaa)
  • ½ dl vahvaa kylmää (espresso)kahvia
  • ½ dl mantelilikööriä (esim. Amarettoa)
  • 2 munankeltuaista
  • 45 g sokeria
  • ½ vaniljatangon siemenet
  • ½ luomusitruunan kuoren keltainen osa raastettuna
  • 100 g rahkaa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa (mieluiten italialaista mascarponea)
  • ½ rkl sitruunamehua
  • ½ rkl kaakaota
  • viinimarjaterttuja

Valmistus

  • Ota astia, johon mahtuu kaksi kerrosta keksejä ja täytteet. Lado puolet kekseistä astiaan, niin, että astian pohja peittyy. Kostuta keksit puolella kahvista ja puolella mantelilikööristä.
  • Vatkaa sokeri ja munankeltuaiset keskenään ja sekoita joukkoon vanilja ja sitruunan kuori.
  • Sekoita rahka, tuorejuusto ja sitruunamehu huolellisesti keskenään. Sekoita joukkoon keltuais-sokeri-mausteseos ja kaada puolet astiassa olevien keksien päälle.
  • Lado astiaan toinen kerros keksejä ja kostuta keksit lopulla kahvilla ja manteliliköörillä. Kaada päälle loput rahka-tuorejuustotäytteestä.
  • Pane viileään vetäytymään 4 - 6 tunniksi.
  • Jaa torttu neljäksi annokseksi, siivilöi päälle kaakaota ja koristele viinimarjatertuilla.

Terveystietoa

Sisältä tiramisuksi vain vähän rasvaa ja runsaasti immuunipuolustusta tukevaa C-vitamiinia ja luustolle tärkeää kalsiumia.