Valkosuklaatryffelit

3 tuntia
82 kcal

Appelsiinilla tai sitruunalla maustetut tryffelit ovat helppoja ja herkullisia.

Valkosuklaatryffelit

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

  • 5 g suolatonta voita
  • 12 g valkoista suklaata
  • ¼ dl vispikermaa
  • appelsiini- tai sitruunaöljyä

Kuorrutus:

  • 6½ g valkoista suklaata
  • 3⅓ g tummaa suklaata

Valmistus

Sulata voi, valkoinen suklaa ja kerma tasaiseksi massaksi vesihauteessa. Sekoita joukkoon muutama tippa appelsiini- tai sitruunaöljyä. Voit myös käyttää appelsiinilikööriä. Anna massan jäähtyä ja jähmettyä pari tuntia. Pyöritä massasta palloja. Muista jäähdyttää kädet usein kylmässä vedessä, jotta suklaa ei sula. Kasta kuulat sulatettuun valkoiseen suklaaseen. Tee tummalla suklaalla raitoja koristeeksi. Anna tryffeleiden kuivua hyvin ennen tarjoilua.