Valkosuklaatryffelit

Appelsiinilla tai sitruunalla maustetut tryffelit ovat helppoja ja herkullisia.

maanantai 19. joulukuuta 2011 teksti KUNTOPLUS

30 kpl

75 g suolatonta voita
180 g valkoista suklaata
1/2 dl vispikermaa
appelsiini- tai sitruunaöljyä


Kuorrutus:

100 g valkoista suklaata
50 g tummaa suklaata


Valmistus

Sulata voi, valkoinen suklaa ja kerma tasaiseksi massaksi vesihauteessa. Sekoita joukkoon muutama tippa appelsiini- tai sitruunaöljyä. Voit myös käyttää appelsiinilikööriä. Anna massan jäähtyä ja jähmettyä pari tuntia. Pyöritä massasta palloja. Muista jäähdyttää kädet usein kylmässä vedessä, jotta suklaa ei sula. Kasta kuulat sulatettuun valkoiseen suklaaseen. Tee tummalla suklaalla raitoja koristeeksi. Anna tryffeleiden kuivua hyvin ennen tarjoilua.

Suklaakuorrutteeen valmistus

Sulata tumma suklaa vesihauteessa. Suklaa ei saa kuumeta yli 45-asteiseksi, jotta sen koostumus säilyy sileänä. Käytä esimerkiksi paistilämpömittaria ja sammuta hellan levy ajoissa. Kasta konvehti suklaaseen, nosta leivinpaperille ja koristele oman maun ja mielikuvituksen mukaan.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee