Vadelmaresepti: Mantelirouheinen vadelmavaahto
Valloittava vadelmavaahto valmistuu vaivattomasti.
Valloittava vadelmavaahto valmistuu vaivattomasti.
Puhdista vadelmat. Älä huuhdo, ellei välttämätöntä.
Ota noin 100 g kauneimpia marjoja erilleen, soseuta loput. Sekoita joukkoon 1,5 rkl sokeria.
Erota kanamunasta valkuainen. Vatkaa hetki, lisää 1,5 rkl sokeria ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on sitkeää.
Lisää vaahto varovasti marjasoseeseen. Anna kohmettua pakastimessa.
Paahda manteleita ja sokeria paistinpannussa kunnes sokeri sulaa ja ruskistuu kevyesti.
Rouhi manteli-sokeriseos ja ripottele se marjavaahtoannosten päälle. Koristele annokset kokonaisilla marjoilla.
Sivustossa ja sovelluksessa mm: