Vadelmaresepti: Mantelirouheinen vadelmavaahto

Valloittava vadelmavaahto valmistuu vaivattomasti.

perjantai 8. kesäkuuta 2012 teksti KUNTOPLUS

Mantelirouheinen vadelmavaahto
Valmistusaineet (2 annosta)


400 g vadelmia
3 rkl ruokosokeria
1 valkuainen
50 g manteleita
1 rkl ruokosokeria


  • Puhdista vadelmat. Älä huuhdo, ellei välttämätöntä.
  • Ota noin 100 g kauneimpia marjoja erilleen, soseuta loput. Sekoita joukkoon 1,5 rkl sokeria.
  • Erota kanamunasta valkuainen. Vatkaa hetki, lisää 1,5 rkl sokeria ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on sitkeää.
  • Lisää vaahto varovasti marjasoseeseen. Anna kohmettua pakastimessa.
  • Paahda manteleita ja sokeria paistinpannussa kunnes sokeri sulaa ja ruskistuu kevyesti.
  • Rouhi manteli-sokeriseos ja ripottele se marjavaahtoannosten päälle. Koristele annokset kokonaisilla marjoilla.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee