Vadelmaresepti: Mantelirouheinen vadelmavaahto

365 kcal

Valloittava vadelmavaahto valmistuu vaivattomasti.

Mantelirouheinen vadelmavaahto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 400 g vadelmia
  • 3 rkl ruokosokeria
  • 1 valkuainen
  • 50 g manteleita
  • 1 rkl ruokosokeria

Valmistus

  • Puhdista vadelmat. Älä huuhdo, ellei välttämätöntä.
  • Ota noin 100 g kauneimpia marjoja erilleen, soseuta loput. Sekoita joukkoon 1,5 rkl sokeria.
  • Erota kanamunasta valkuainen. Vatkaa hetki, lisää 1,5 rkl sokeria ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on sitkeää.
  • Lisää vaahto varovasti marjasoseeseen. Anna kohmettua pakastimessa.
  • Paahda manteleita ja sokeria paistinpannussa kunnes sokeri sulaa ja ruskistuu kevyesti.
  • Rouhi manteli-sokeriseos ja ripottele se marjavaahtoannosten päälle. Koristele annokset kokonaisilla marjoilla.