Uunihedelmät ja marsipaanikreemi

Jälkiruoka

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

4 annosta

4 tuoretta viikunaa
12 mansikkaa
4 kiiviä
4 ananasrengasta
1 rkl vaaleaa ruokosokeria
8 saksanpähkinän sydäntä


Kreemi:

2 dl rahkaa
2 rkl italialaista Mascarpone-tuorejuustoa
1/2 tl hienoasokeria
1 vaniljatangon siemenet
50 g marsipaania


Valmistus

Leikkaa viikunat neljään osaan, poista mansikoiden karat. Kuori ja viipaloi kiivit ja paloittele ananasrenkaat.

Levitä hedelmät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele sokeri hedelmille. Sokeri tuo kuumien hedelmien oman maun paremmin esiin.

Paista uunin alaosoassa 170 asteessa 30 minuuttia. Älä käytä kiertoilmatoimintoa.

Sekoita rahka ja tuorejuusto, sokeri, vaniljatangon siemenet ja murennettu marsipaani.

Annostele hedelmät jälkiruokamaljoihin, koristele kreemillä ja saksanpähkinöillä.

Terveellisyyspisteitä:
Annoksen sisältämät rasvat ovat kaikki terveellisiä ja hedelmät sisältävät immuunipuolustusta vahvistavia antioksidantteja. Annoksen energiasisältökin on alhainen.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee