Uunihedelmät ja marsipaanikreemi

Jälkiruoka

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015 teksti KUNTOPLUS

Uunihedelmät ja marsipaanikreemi

4 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 30 minuuttia

Aika yhteensä: 45 minuuttia

AINEKSET

4 tuoretta viikunaa

12 mansikkaa

4 kiiviä

4 ananasrengasta

1 rkl vaaleaa ruokosokeria

8 saksanpähkinän sydäntä

Kreemi:

2 dl rahkaa

2 rkl italialaista Mascarpone-tuorejuustoa

1/2 tl hienoasokeria

1 vaniljatangon siemenet

50 g marsipaania

Valmistus

Leikkaa viikunat neljään osaan, poista mansikoiden karat. Kuori ja viipaloi kiivit ja paloittele ananasrenkaat.

Levitä hedelmät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele sokeri hedelmille. Sokeri tuo kuumien hedelmien oman maun paremmin esiin.

Paista uunin alaosoassa 170 asteessa 30 minuuttia. Älä käytä kiertoilmatoimintoa.

Sekoita rahka ja tuorejuusto, sokeri, vaniljatangon siemenet ja murennettu marsipaani.

Annostele hedelmät jälkiruokamaljoihin, koristele kreemillä ja saksanpähkinöillä.

Terveellisyyspisteitä:
Annoksen sisältämät rasvat ovat kaikki terveellisiä ja hedelmät sisältävät immuunipuolustusta vahvistavia antioksidantteja. Annoksen energiasisältökin on alhainen.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 232 kcal

Proteiinia: 7,4 g

Rasvaa: 8,9 g

Hiilihydraattia: 30 g

Kuitua: 2,8 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee