Uunihedelmät ja marsipaanikreemi

45 minuuttia
232 kcal

Jälkiruoka

Uunihedelmät ja marsipaanikreemi

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 tuoretta viikunaa
  • 6 mansikkaa
  • 2 kiiviä
  • 2 ananasrengasta
  • ½ rkl vaaleaa ruokosokeria
  • 4 saksanpähkinän sydäntä

Kreemi:

  • 1 dl rahkaa
  • 1 rkl italialaista Mascarpone-tuorejuustoa
  • ¼ tl hienoasokeria
  • ½ vaniljatangon siemenet
  • 25 g marsipaania

Valmistus

Leikkaa viikunat neljään osaan, poista mansikoiden karat. Kuori ja viipaloi kiivit ja paloittele ananasrenkaat.

Levitä hedelmät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele sokeri hedelmille. Sokeri tuo kuumien hedelmien oman maun paremmin esiin.

Paista uunin alaosoassa 170 asteessa 30 minuuttia. Älä käytä kiertoilmatoimintoa.

Sekoita rahka ja tuorejuusto, sokeri, vaniljatangon siemenet ja murennettu marsipaani.

Annostele hedelmät jälkiruokamaljoihin, koristele kreemillä ja saksanpähkinöillä.

Terveellisyyspisteitä:

Annoksen sisältämät rasvat ovat kaikki terveellisiä ja hedelmät sisältävät immuunipuolustusta vahvistavia antioksidantteja. Annoksen energiasisältökin on alhainen.