Kokeile KUNTO PLUSsan kesäreseptejä

Kevyt kesäinen hyydyke mansikoiden ja hunajaisten ruislastujen kera

Marjat ovat tietysti parhaita suoraan mättäältä tai varvikosta napsittuna, mutta marjojen runsautta kannattaa hyödyntää myös ruuanlaitossa.

perjantai 17. kesäkuuta 2011 teksti KUNTOPLUS

Kevyt kesäinen hyydyke mansikoiden ja hunajaisten ruislastujen kera

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 25 minuuttia

Aika yhteensä: 4 tuntia - Vetoaika: 3,5 tuntia

AINEKSET

2 liivatelehteä

¼ sitruunan mehu

2½ dl (kirnu)piimää

2 rkl ruokosokeria

puolen vaniljatangon siemenet

Lisäksi

250 g mansikoita

2 rkl juoksevaa hunajaa

2 ilmavanohutta viipaletta ruisleipää

Valmistus


  • Pane liivate 5 minuutiksi kylmään veteen.
  • Sulata kuumassa vesihauteessa. Lisää sitruunamehu.
  • Vatkaa liivate piimään, mausta sokerilla ja vaniljalla.
  • Kaada seos kahdelle syvälle lautaselle tai laseihin, ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.
  • Sivele ohuille leipäviipaleille hunajaa ja paahda ne rapeiksi 125-asteisessa uunissa (n. 20 min)
  • Koristele hyydyke puolikkailla mansikoilla ja ruisleipälastukolmioilla.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 265 kcal

Proteiinia: 6,7 g

Rasvaa: 1,7 g

Hiilihydraattia: 58,4 g

Kuitua: 4,3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee