Kevyt kesäinen hyydyke mansikoiden ja hunajaisten ruislastujen kera
2 annosta
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 5 minuuttia
Valmistusaika: 25 minuuttia
Aika yhteensä: 4 tuntia - Vetoaika: 3,5 tuntia
AINEKSET
2 liivatelehteä
¼ sitruunan mehu
2½ dl (kirnu)piimää
2 rkl ruokosokeria
puolen vaniljatangon siemenet
Lisäksi
250 g mansikoita
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 ilmavanohutta viipaletta ruisleipää
Valmistus
- Pane liivate 5 minuutiksi kylmään veteen.
- Sulata kuumassa vesihauteessa. Lisää sitruunamehu.
- Vatkaa liivate piimään, mausta sokerilla ja vaniljalla.
- Kaada seos kahdelle syvälle lautaselle tai laseihin, ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.
- Sivele ohuille leipäviipaleille hunajaa ja paahda ne rapeiksi 125-asteisessa uunissa (n. 20 min)
- Koristele hyydyke puolikkailla mansikoilla ja ruisleipälastukolmioilla.
ravintosisältö/annos
Energiaa: 265 kcal
Proteiinia: 6,7 g
Rasvaa: 1,7 g
Hiilihydraattia: 58,4 g
Kuitua: 4,3 g