Terveellisiä reseptejä Jälkiruoka Kevyt kesä... Kevyt kesäinen hyydyke mansikoiden ja hunajaisten ruislastujen kera 4 tuntia 265 kcal Marjat ovat tietysti parhaita suoraan mättäältä tai varvikosta napsittuna, mutta marjojen runsautta kannattaa hyödyntää myös ruuanlaitossa. Teksti: KUNTOPLUS 16. kesäkuuta 2011 Kokeile KUNTO PLUSsan kesäreseptejä Kevyt kesäinen hyydyke mansikoiden ja hunajaisten ruislastujen kera Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 2 liivatelehteä ¼ sitruunan mehu 2 dl (kirnu)piimää 2 rkl ruokosokeria puolen vaniljatangon siemenet Lisäksi 250 g mansikoita 2 rkl juoksevaa hunajaa 2 ilmavanohutta viipaletta ruisleipää Valmistus Pane liivate 5 minuutiksi kylmään veteen. Sulata kuumassa vesihauteessa. Lisää sitruunamehu. Vatkaa liivate piimään, mausta sokerilla ja vaniljalla. Kaada seos kahdelle syvälle lautaselle tai laseihin, ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia. Sivele ohuille leipäviipaleille hunajaa ja paahda ne rapeiksi 125-asteisessa uunissa (n. 20 min) Koristele hyydyke puolikkailla mansikoilla ja ruisleipälastukolmioilla.