Mustikkavaahdolla kuorrutettu sitruunakuu

4,5 tuntia
165 kcal

Maailmalta tuttujen lemon half moon -leivosten gluteeniton vegaanillekin sopiva raakakakkuversio.

Mustikkavaahdolla kuorrutettu sitruunakuu

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kakku – 8 palaa

Pohja

  • 300 g taateleita
  • 150 g parapähkinöitä
  • 1 luomusitruunan raastettu kuori

Mustikkavaahto

  • 200 g kypsää banaania
  • 200 g mustikoita (sulatettuja pakastemustikoita. (Valuta neste pois!)
  • 4 rkl lesitiinirakeita
  • 2 rkl FiberHuskia (psylliumkuorijauhetta)
  • 2 rkl kookosöljyä

Koristeluun

  • 2 luomusitruunan raastettu kuori

Valmistus

  • Jauha kaikki pohjan aineet monitoimikoneessa. Muotoile seoksesta suuri puolikuu.
  • Tee vaahto: Soseuta kaikki aineet keskenään kuohkeaksi seokseksi.
  • Pane seos tukevaan muovipussiin, leikkaa kulmaan reikä ja pursota seos kakun päälle.
  • Pane kakku jääkaappiin vähintään 4 tunniksi ja ripottele pinnalle sitruunankuoriraaste juuri ennen tarjoilua.