Pähkinäinen inkivääri-porkkanapehmis

13,5 tuntia
328 kcal

Tiesitkö, että jäätelöä voi tehdä jopa keitetyistä porkkanoista? No tietysti voi, ja lopputulos vie kielen mennessään. Kokeile ihanan keltaista herkkua!

Ei sokeria, ei jauhoja.

Pähkinäinen inkivääri-porkkanapehmis

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 300 g porkkanoita
  • 80 g cashewpähkinöitä
  • 1 rkl agavesiirappia
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • 1 tl steviaa
  • 5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • dl soijamaitoa

Koristeluun

  • Marjoja

Valmistus

  • Liota cashewpähkinöitä vedessä vähintään tunti.
  • Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä porkkanat pehmeiksi (noin 30 minuuttia).
  • Soseuta ¼ dl soijamaitoa ja muut ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.
  • Pane seos pakastepussiin ja pakasta vähintään 12 h.
  • Ota jäätelö pakastimesta vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua. Pane jäätelö ja ¼ ‒ ½ dl soijamaitoa tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi.
  • Tarjoa heti!