Mansikkalevite

20 minuuttia

Nauti mansikkalevitettä paahtoleivällä, täytekakun täytteenä, puuron, lettujen tai jäätelön kanssa.

Kotitekoinen mansikkalevite hurmaa

Mansikkalevite

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 2 kg mansikoita
  • 2 dl omenatuoremehua
  • 2 vaniljatanko
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 dl agavesiirappia tai juoksevaa hunajaa

Valmistus

  • Laita puhdistetut mansikat ja omenamehu kattilaan, keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
  • Raaputa siemenet vaniljatangosta. Lisää vaniljansiemenet, sitruunamehu ja siirappi tai hunaja kattilaan. Anna kiehua hiljalleen vielä 5 minuuttia.
  • Siivilöi mehu pois seoksesta. Aseta puhdas harsokangas (tai ohut, puhdas astiapyyhe) siivilään ja siivilä kulhon ylle. Sekoita siivilään jäävää sosetta kunnes mehu on valunut.
  • Säilytä mansikkalevite puhtaassa lasiastiassa jääkaapissa. Käytä mehu jälkiruokakastikkeena, mehukeittoon tai kiisseliin. Koska levite ja mehu sisältävät vain vähän sokeria, ne säilyvät vain noin 4-5 päivää jääkaapissa.