Kotitekoinen mansikkalevite hurmaa

Mansikkalevite

Nauti mansikkalevitettä paahtoleivällä, täytekakun täytteenä, puuron, lettujen tai jäätelön kanssa.

keskiviikko 4. kesäkuuta 2014 teksti KUNTOPLUS

Mansikkalevite

1 annos

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 15 minuuttia

Aika yhteensä: 20 minuuttia

AINEKSET

1 kg mansikoita

1,25 dl omenatuoremehua

1 vaniljatanko

1 rkl sitruunamehua

1 dl agavesiirappia tai juoksevaa hunajaa

Valmistus

  • Laita puhdistetut mansikat ja omenamehu kattilaan, keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
  • Raaputa siemenet vaniljatangosta. Lisää vaniljansiemenet, sitruunamehu ja siirappi tai hunaja kattilaan. Anna kiehua hiljalleen vielä 5 minuuttia.
  • Siivilöi mehu pois seoksesta. Aseta puhdas harsokangas (tai ohut, puhdas astiapyyhe) siivilään ja siivilä kulhon ylle. Sekoita siivilään jäävää sosetta kunnes mehu on valunut.
  • Säilytä mansikkalevite puhtaassa lasiastiassa jääkaapissa. Käytä mehu jälkiruokakastikkeena, mehukeittoon tai kiisseliin. Koska levite ja mehu sisältävät vain vähän sokeria, ne säilyvät vain noin 4-5 päivää jääkaapissa. 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee