Mansikkalevite

20 minuuttia
194 kcal

Nauti mansikkalevitettä paahtoleivällä, täytekakun täytteenä, puuron, lettujen tai jäätelön kanssa.

Kotitekoinen mansikkalevite hurmaa

Mansikkalevite

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 2 kg mansikoita
  • 2 dl omenatuoremehua
  • 2 vaniljatanko
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 dl agavesiirappia tai juoksevaa hunajaa

Valmistus

  • Laita puhdistetut mansikat ja omenamehu kattilaan, keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
  • Raaputa siemenet vaniljatangosta. Lisää vaniljansiemenet, sitruunamehu ja siirappi tai hunaja kattilaan. Anna kiehua hiljalleen vielä 5 minuuttia.
  • Siivilöi mehu pois seoksesta. Aseta puhdas harsokangas (tai ohut, puhdas astiapyyhe) siivilään ja siivilä kulhon ylle. Sekoita siivilään jäävää sosetta kunnes mehu on valunut.
  • Säilytä mansikkalevite puhtaassa lasiastiassa jääkaapissa. Käytä mehu jälkiruokakastikkeena, mehukeittoon tai kiisseliin. Koska levite ja mehu sisältävät vain vähän sokeria, ne säilyvät vain noin 4-5 päivää jääkaapissa.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background