Luumun, marsipaanin, konjakin ja suklaan suloinen liitto.

Konjakkiluumut marsipaanissa

Aikuiseen makuun sovitetut konvehdit eivät ole perheen pienimpien mieleen.

torstai 8. joulukuuta 2011 teksti KUNTOPLUS

16 kpl

8 luumua
1 dl konjakkia
175 g marsipaania
tomusokeria
200 g tummaa suklaata
40 g maitosuklaata


Valmistus

Liota luumuja konjakissa vähintään 12 tuntia. Sekoita marsipaaniin hieman tomusokeria ja leivo se tangoksi. Leikka tangosta 16 viipaletta ja painele viipaleet litteiksi. Leikkaa luumut puoliksi, nosta puolikas joka viipaleen päälle ja taittele luumu peittoon. Pyörittele makeisista soikeita. Kasta tummaan suklaaseen ja anna suklaan jähmettyä. Pursota sulatettua maitosuklaata raidoiksi makeisen pinnalle. Anna suklaan jähmettyä kunnolla ennen tarjoilua.

Suklaakuorrutuksen valmistus

Sulata suklaa vesihauteessa. Suklaa ei saa kuumeta yli 45- asteiseksi, jotta sen koostumus säilyy sileänä. Käytä esimerkiksi paistolämpömittaria ja sammuta hellan levy ajoissa. Kasta konvehti suklaaseen, nosta leivinpaperille ja korista oman maun mukaan.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee