Kevennetty panna cotta ja hedelmäkompotti

Kevensimme panna cottan korvaamalla kerman kevytmaidolla ja turkkilaisella jogurtilla. Hyydykkeen seurana tarjotaan hedelmäkompottia tuoreiden mustikoiden kera.

maanantai 30. elokuuta 2010 teksti KUNTOPLUS

Kevennetty panna cotta ja hedelmäkompotti

1 annos

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 15 minuuttia

Aika yhteensä: 4,5 tuntia - Vetoaika: 4 tuntia

AINEKSET

1 dl rasvatonta maitoa

1/4 vaniljatankoa

1 rkl ruokosokeria

1/2 dl vähärasvaista turkkilaista jogurttia

1 1/2 liivatelehteä

Hedelmäkompotti

100 g omenaa

100 g päärynää

50 g mustikoita

1 tl ruokosokeria

2 rkl vettä

1 tähtianis

Valmistus


Kiehauta maito, vaniljansiemenet, vaniljatanko ja sokeri. Poista vaniljatanko. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti. Purista vesi pois ja liuota liivatelehdet kuumaan maitoon. Sekoita maito jogurtin joukkoon ja kaada seos pieneen (silikoni)annosvuokaan. Anna panna cottan hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mieluiten seuraavaan päivään. Leikkaa omena ja päärynä noin 1 x 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Kiehauta sokeri, vesi sekä tähtianis ja lisää hedelmäkuutiot liemen joukkoon. Keitä hedelmiä pari minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät. Sekoita tuoreet mustikat hedelmäkuutioiden joukkoon. Jäähdytä seos. Poista tähtianis, kumoa panna cotta lautaselle ja levitä hedelmäkompotti ympärille.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 294 kcal

Proteiinia: 8 g

Rasvaa: 2 g

Hiilihydraattia: 64 g

Kuitua: 7 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee