Kevennetty panna cotta ja hedelmäkompotti
1 annos
Valmisteluaika: 5 minuuttia
Valmistusaika: 15 minuuttia
Aika yhteensä: 4,5 tuntia - Vetoaika: 4 tuntia
1 dl rasvatonta maitoa
1/4 vaniljatankoa
1 rkl ruokosokeria
1/2 dl vähärasvaista turkkilaista jogurttia
1 1/2 liivatelehteä
Hedelmäkompotti
100 g omenaa
100 g päärynää
50 g mustikoita
1 tl ruokosokeria
2 rkl vettä
1 tähtianis
Valmistus
Kiehauta maito, vaniljansiemenet, vaniljatanko ja sokeri. Poista vaniljatanko. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti. Purista vesi pois ja liuota liivatelehdet kuumaan maitoon. Sekoita maito jogurtin joukkoon ja kaada seos pieneen (silikoni)annosvuokaan. Anna panna cottan hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mieluiten seuraavaan päivään. Leikkaa omena ja päärynä noin 1 x 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Kiehauta sokeri, vesi sekä tähtianis ja lisää hedelmäkuutiot liemen joukkoon. Keitä hedelmiä pari minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät. Sekoita tuoreet mustikat hedelmäkuutioiden joukkoon. Jäähdytä seos. Poista tähtianis, kumoa panna cotta lautaselle ja levitä hedelmäkompotti ympärille.
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 294 kcal
Proteiinia: 8 g
Rasvaa: 2 g
Hiilihydraattia: 64 g
Kuitua: 7 g