Kakku ilman uunia!

Sateenkaarikakku

Värikäs kurpitsa-taateli-pähkinäkakku ilman uunia, sokeria ja jauhoja.

torstai 19. helmikuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Sateenkaarikakku

16 annosta

Pohja

200 g paahdettuja hasselpähkinöitä
12 tuoretta taatelia (poista kivet)
2 rkl kaakaojauhetta
Ripaus suolaa
½ tl vaniljajauhetta

Keltainen täyte

500 g mascarponea
70 g sulatettua kookosöljyä
2 rkl maitorahkaa
1/8 tl steviaa
½ tl vaniljajauhetta
80 g hokkaidokurpitsan tai muun talvikurpitsan (esim. butternut) maltoa

Vaaleanpunainen kerros

150 g rahka-kookosöljyseosta (ilman kurpitsaa)
2 rkl pehmeää maitorahkaa
1 tl punajuurikristallia (luontaistuote Red Beet Crystals) tai tilkka punajuurimehua väriksi

Koristeeksi

Pakastekuivattuja ja tuoreita marjoja (ja punajuurikristallia).

Valmistus

Pohja

  • Pane hasselpähkinät ja taatelit monitoimikoneeseen. Jauha hienoksi. Lisää loput pohjan ainekset ja jauha tasaiseksi massaksi.
  • Painele seos tasaiseksi kerrokseksi pieneen irtoreunavuokaan.

Keltainen kerros

  • Paahda kurpitsaa 200 asteen uuninlämmössä 35‒40 minuuttia. Koverra sisus lusikalla irti ja anna jäähtyä.
  • Pane mascarpone, rahka, stevia ja vaniljajauhe monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi massaksi. Lisää kookosöljy.
  • Ota 150 g mascarpone-rahkaseoksesta sivuun vaaleanpunaista kerrosta varten. Soseuta kurpitsa keltaiseen kerrokseen varatun täytemassan kanssa tasaiseksi.
  • Levitä kurpitsatäyte pohjan päälle ja pane vuoka pakastimeen siksi aikaa, kun valmistat päällimmäisen kerroksen.

Vaaleanpunainen kerros

  • Lusikoi 150 g täytemassaa tehosekoittimeen. Lisää rahka ja punajuurikristalli tai tilkka punajuurimehua. Sekoita tasaiseksi.
  • Ota vuoka pakastimesta 10 minuutin kuluttua ja levitä päällimmäiseksi vaaleanpunainen kerros.
  • Pane kakku pakastimeen 1‒2 tunniksi. Ota vuoka pakastimesta ja anna sulaa jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.
  • Kakun voi tarvittaessa pakastaa uudelleen.

LUE MYÖS: Miksi kannattaa syödä kurpitsaa

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee