Sateenkaarikakku

2 tuntia
286 kcal

Värikäs kurpitsa-taateli-pähkinäkakku ilman uunia, sokeria ja jauhoja.

Kakku ilman uunia!

Sateenkaarikakku

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Pohja

  • 25 g paahdettuja hasselpähkinöitä
  • tuoretta taatelia (poista kivet)
  • ¼ rkl kaakaojauhetta
  • Ripaus suolaa
  • ¼ tl vaniljajauhetta

Keltainen täyte

  • 62 g mascarponea
  • 8¾ g sulatettua kookosöljyä
  • ¼ rkl maitorahkaa
  • ¼ ripaus steviaa
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • 10 g hokkaidokurpitsan tai muun talvikurpitsan (esim. butternut) maltoa

Vaaleanpunainen kerros

  • 18 g rahka-kookosöljyseosta (ilman kurpitsaa)
  • ¼ rkl pehmeää maitorahkaa
  • ¼ tl punajuurikristallia (luontaistuote Red Beet Crystals) tai tilkka punajuurimehua väriksi

Koristeeksi

  • Pakastekuivattuja ja tuoreita marjoja (ja punajuurikristallia).

Valmistus

  • Pane hasselpähkinät ja taatelit monitoimikoneeseen. Jauha hienoksi. Lisää loput pohjan ainekset ja jauha tasaiseksi massaksi.

  • Painele seos tasaiseksi kerrokseksi pieneen irtoreunavuokaan.

Keltainen kerros

  • Paahda kurpitsaa 200 asteen uuninlämmössä 35‒40 minuuttia. Koverra sisus lusikalla irti ja anna jäähtyä.

  • Pane mascarpone, rahka, stevia ja vaniljajauhe monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi massaksi. Lisää kookosöljy.

  • Ota 150 g mascarpone-rahkaseoksesta sivuun vaaleanpunaista kerrosta varten. Soseuta kurpitsa keltaiseen kerrokseen varatun täytemassan kanssa tasaiseksi.

  • Levitä kurpitsatäyte pohjan päälle ja pane vuoka pakastimeen siksi aikaa, kun valmistat päällimmäisen kerroksen.

Vaaleanpunainen kerros

  • Lusikoi 150 g täytemassaa tehosekoittimeen. Lisää rahka ja punajuurikristalli tai tilkka punajuurimehua. Sekoita tasaiseksi.

  • Ota vuoka pakastimesta 10 minuutin kuluttua ja levitä päällimmäiseksi vaaleanpunainen kerros.

  • Pane kakku pakastimeen 1‒2 tunniksi. Ota vuoka pakastimesta ja anna sulaa jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.

  • Kakun voi tarvittaessa pakastaa uudelleen.