Pastakin voi olla terveellistä, kun käytät vihreitä vihanneksi niin, että energiamäärä pienenee ja kuitupitoisuus kasvaa.

Itsetehtyä pinaattipastaa, katkarapuja ja parsasalaattia

Makujen ja värien sinfonia vihreästä pastasta, tomaatista, parsasta ja katkaravuista.

tiistai 18. maaliskuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

Ainekset


Lisukkeet 2 annokselle, pastataikina 8 annokselle


Pastataikina (8 annosta)

400 g durumvehnäjauhoja
100 g pinaatinlehtiä
2 kourallista tuoreita basilikanlehtiä
2 rkl oliiviöljyä
2 munaa
½ tl merisuolaa

Katkaravut

250 g isoja katkarapuja
1 tl oliiviöljyä
¼ tl suolaa
⅛ tl hienonnettua chiliä
¼ murskattua valkosipulinkynttä

Parsasalaatti

100 g (keltaisia) kirsikkatomaatteja
200 g parsaa
1 kevätsipuli

Salaatinkastike

1 runsas rkl tahinia
½ rkl agavesiirappia
1 tl dijoninsinappia
1 rkl tuorepuristettua appelsiinin mehua
1 rkl vettä
¼ tl suolaa

Päälle

sitruunaa + basilikaa

Valmistus

HOX! Jos et ole ennen tehnyt pastaa itse, sivun lopussa on linkki ohjeeseen ja videoon valmistuksesta.

  • Höyrytä pinaatin- ja basilikanlehtiä 3 - 5 min. Anna jäähtyä lävikössä. Painele varovasti ylimääräinen vesi pois. Sekoita öljyn, munien ja suolan joukkoon tehosekoittimella.
  • Kaada jauhot keoksi, tee keskelle kuoppa ja kaada pinaattisekoitus kuoppaan. Riko joukkoon 1 muna. Sekoita. Lisää tarvittaessa jauhoja.
  • Jaa taikina 4 osaan. Voit halutessasi valmistaa kerralla vain osan. Taikina säilyy jääkaapissa pari päivää.
  • Kauli taikina ohueksi levyksi. Rullaa varovasti "kääretortuksi" ja leikkaa puolen sentin nauhoiksi. Avaa nauhat rullalta ja kypsennä kiehuvassa vedessä 10 - 15 min.
  • Paista katkarapuja öljyn, chilin ja valkosipulin kera 3 - 5 min.

  • Paista puolitettuja tomaatteja 1 min molemmin puolin, höyrytä parsaa 30 sekuntia ja pilko kevätsipuli.

  • Sekoita salaatinkastikeainekset keskenään tehosekoittimessa.
  • Koristele annokset sitruunalla ja basilikalla.

VINKKI

Voit käyttää lopun pastataikinan pizzapohjina, jos et halua tehdä useampaa annosta pastaa. Kauli vain taikina ohuiksi pizzapohjiksi ja paista niitä 175 asteessa 5 - 10 min.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee